CIRO DE LUCA
CIRO DE LUCA

SVAKA ČAST MAJSTORE: Gonzalo Higuain odolio najvećem nogometnom izazovu današnjice

Autor:

Odbio je ponudu koju bi se malo koji igrač uopće dvojio odbiti.

Jedan od ponajboljih napadača na svijetu i trenutno vruća roba prijelaznog roka, Gonzalo Higuain, dokazao je svijetu kako još postoje nogometaši koji ne igraju samo za novac. Suigrač Ivana Strinića nije opsjednut milijunima i nije mu najvažnije imati rekordno visoku plaću. Higuain je, naime, u najboljim nogometnim godinama za napadača, 28 mu je godina, do sada je zabio više od 221 gol sveukupno za River, Real Madrid i Napoli, a samo prošle sezone zabio je 36 i bio najbolji strijelac Serie A.

Trenutno vlada prava pomama za njim jer, realno, svi veliki klubovi trenutno “gladuju” za pravim napadačem. No, Higuain je odlučio odoliti svim ponudama i ostati u Napoliju. Ipak, imao je i jednu bombastičnu ponudu koju je prava mudrost odbiti. Prema pisanjima talijanskih i engleskih medija, koji prate Gonzala pod povećalom zbog navodnog prelaska u Arsenal, kineski klub na financijskim steroidima, Hebei China Fortuna, ponudio mu je čak milijun eura tjedno!

Nije riječ o šali jer je taj klub već potrošio bogatstvo na Gervinha, Lavezzija i Kakutu, a ni ostali klubovi te, nazovimo, financijski divlje lige, nisu skromni. Nedavno je tamo otišao i Graziano Pelle koji je prelaskom u Shandon Luneng zarađuje basnoslovnih 16 milijuna eura na godinu. Kako u Kini ne vlada niti jedan oblik financijskog fair-playa klubovi imaju odriješene ruke i dovode svako i malo zvučnije ime.

Sve što se može reći na ovo jest, svaka čast Higuainu koji je uspio odoliti ponudi koju bi malo koji igrač danas odbio.

>>> POPIS NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA: Iznenadit ćete se kada vidite tko je zauzeo šesto mjesto (FOTO)

 

Autor:

ZADNJE VIJESTI