Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ŠUKER JEDINI KANDIDAT ZA ŠEFA HNS-a: Pogledaje kojih 19 osoba će uz njega voditi savez

Autor: HINA/B.H.

Izborna komisija je utvrdila da Davor Šuker ispunjava sve uvjete za kandidaturu.

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker bit će jedini kandidat za tu dužnost na Izbornoj skupštini HNS-a, koja je zakazana za 22. prosinca 2017. godine u Zagrebu, zaključila je Izborna komisija HNS-a na sjednici održanoj u utorak.

Izborna komisija je utvrdila da Davor Šuker ispunjava sve uvjete za kandidaturu. Šukera je za predsjednika Saveza kandidirao Zagrebački nogometni savez, a podržalo ga je 17 od preostalih 20 županijskih nogometnih saveza: NS Bjelovarsko-bilogorske županije, NS Brodsko-posavske županije, NS Istarske županije, NS Karlovačke županije, NS Koprivničko-križevačke županije, NS Krapinsko-zagorske županije, NS Ličko-senjske županije, Međimurski nogometni savez, NS Osječko-baranjske županije, NS Požeško-slavonske županije, NS Primorsko-goranske županije, NS Sisačko-moslavačke županije, NS Šibensko-kninske županije, ŽNS Varaždin, NS Virovitičko-podravske županije, NS Vukovarsko-srijemske županije i NS Zagrebačke županije.

Tri saveza nisu podržala Šukerovu kandidaturu

Jedini koji nisu podržali Šukerovu kandidaturu su NS Splitsko-dalmatinske županije, NS Zadarske županije i NS Dubrovačko-neretvanske županije.

“Izborna komisija je utvrdila kako u Savez nije pristigla kandidatura Darija Šimića”, stoji u priopćenju objavljenom na službenom internetskom portalu HNS-a (www.hns-cff.hr).

U istom priopćenju navedena su i imena kandidata koji ispunjavaju uvjete za članove Izvršnog odbora HNS-a. Na popisu se nalazi 19 kandidata, od kojih će za četverogodišnji mandat biti izabrano njih 16. Prema Statutu HNS-a nijedan županijski nogometni savez ne može imati više od jednog člana, osim onoga iz kojeg dolazi predsjednik HNS-a, koji predsjeda i radom Izvršnog odbora.

Na popisu kandidata su:




1. Željko Biondić (ŽNS Ličko-senjski)

2. Đuro Bukvić (ŽNS Virovitičko-podravski)

3. Nenad Črnko (ŽNS Zagrebački)




4. Marko Erceg (ŽNS Splitsko-dalmatinski)

5. Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski)

6. Nenad Horvatić (ŽNS Varaždinski)

7. Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački)

8. Mato Kljajić (ŽNS Međimurski)

9. Ante Kulušić (ŽNS Šibensko-kninski)

10. Josip Kuterovac (ŽNS Vukovarsko-srijemski)

11. Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski)

12. Robert Markulin (ŽNS Koprivničko-križevački)

13. Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski)

14. Damir Mišković (ŽNS Primorsko-goranski)

15. Slavko Prišćan (ŽNS Bjelovarsko-bilogorski)

16. Viktor Prtenjača (ŽNS Zadarski)

17. Tomislav Svetina (ZNS)

18. Ile Topuzović (ŽNS Dubrovačko-neretvanski)

19. Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski)

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.