Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Šuker dogovorio turneju: Reprezentacija već u siječnju ide u goste najbogatijem Kinezu!

Autor:

Hrvatska će se tako 'brandirati' sa Šukerom po Kini, a Čačić ipak neće na raspolaganju imati standardnu momčad.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, najavio je nakon ogleda s Islandom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kako će reprezentacija ići na azijsku turneju, odnosno u Kinu. Čačić i njegovi odabranici trebali bi igrati na Kina kupu već u siječnju 2017. godine.

Turnir organizira Dalian Wanda Group koji ja je u vlasništvu najbogatijeg Kineza Wang Jianlina. Hrvatska će se ‘brandirati’ sa Šukerom po Kini od 9. do 16. siječnja, a Čačić ipak neće na raspolaganju imati standardnu momčad.

Jasno, bilo bi suludo izvlačiti glavne zvijezde reprezentacije iz klubova zbog revijalnog turnira i promocije reprezentacije pa se tako očekuje kombinirani sastav u kojem će više prilike dobiti igrači koji su na margini momčadi, a možda poziv zaradi i još koji nogometaš iz HNL-a.

Još nije poznato koje će reprezentacije sudjelovati uz domaćina, a Hrvatskoj će to biti, u neku ruku, dobra premosnica jer je sljedeća utakmica kvalifikacija tek 24. ožujka pa je svaka minuta provedena na okupu dragocjena.

Autor: