Facebook.: Fiorentina: Photo: Gabriele Maltinti

Stvara se opasan tandem: Talijanski velikan odlučio spojiti Dinamovca i Hajdukovca u napadu!

Autor: Bruno Herljević

Fiorentina želi Jovetića na polugodišnju posudbu s pravom otkupa, a ako se de Boer odluči pustiti crnogroskog napadača, Kalinić dobija zeleno svijetlo za prelazak u novi klub...

Poljski napadač, odnosno veliko ovosezonsko pojačanje i zamjena za Gonzala Higuaina, Arkadiusz Milik, pretrpio je tešku ozljedu, a samim time oglasio se alarm u Napoliju. Miliku su popucali križni ligamenti na proteklom okupljanju reprezentacije, a s travnjaka bi trebao izbivati od četiri do šest mjeseci.

Stoga se trener Napolija, Maurizio Sarri, odlučio na nešto pragmatičnije riješenje, kao instant zamjenu dovest će nekog slobodnog igrača, ali u siječnju će morati tražiti adekvatnu zamjenu za Poljaka. E sada, talijanski mediji ne čekaju niti dana i već traže potencijalne zamjene u napadu, a navode kako je prva Sarrijeva opcija Nikola Kalinić, hrvatski reprezentativac i udarna igla Fiorentine.

Nisu to tek takve špekulacije, Kalinić je naime bio jedna od meta Napolija prošlog prijelaznog roka, ali su se na koncu ipak odlučili za Milika. No, u siječnju će ipak biti malo drugačija priča jer Fiorentina ima svoje planove za napad. Oni pak žele u svojim redovima Crnogorca, Stevana Jovetića. Jovetić je trenutno igrač Intera, a kako je strateg Nerazzurra poprilično prevrtljiv, teško je reći je li spreman pustiti Jovetića. Fiorentina želi Jovetića na polugodišnju posudbu s pravom otkupa, a ako se de Boer odluči pustiti crnogroskog napadača, Kalinić dobija zeleno svijetlo za Napoli.

Talijanski mediji uz Kalinića pronašli su još dvije moguće zamjene za Milika, a riječ je o Geonoinu napadaču, Leonardu Pavolettiju i Simoneu Zazi iz Juventusa, odnosno, West Hama. No, vjeruje se kako je Sarri ipak skloniji Kaliniću jer mu je bio drugi ‘pick’ prošloga ljeta, a bolje prilike od ove neće imati.

Isto tako, Napoli bi dovođenjem Kalinića povećao hrvatsku koloniju u svojim redovima, Kalinić bi se tako pridružio hrvatskim reprezentativcima, Marku Rogu i Ivanu Striniću. Stoga bi svakako bilo zanimljivo vidjeti kako bi Kalinić igrao s Rogom iza svojih leđa, to jest, da li bi bilo moguće stvoriti tandem bivšeg Dinamovca i bivšeg Hajdukovca.

Za kraj, spomenimo samo kako bi Napoli trebao odvojiti oko dvadeset milijuna eura za Kalinića.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.