Facebook

ŠTO JE NA KRAJU S PJACOM: HNS demantirao talijanske medije: ‘Krivo su nas preveli, dijagnoza je točna’

Autor:

Sve je počelo nakon što je HNS objavio, nakon obavljenih liječničkih pregleda, da Marko Pjaca ima puknuće lisne kosti, na što su talijani odgovorili demantijem, odnosno, da je ustanovljeno da ipak nije riječ o takvoj vrsti ozljede, već da je blaža.

Hrvatski nogometni savez demantirao je napise talijanskih medija koji su ranije demantirali kako Marko Pjaca nema puknuće lisne kosti i još su napomenuli kako su talijani pogriješili prilikom prevođenja vijesti o ozljedi napadača Juventusa i hrvatske reprezentacije. Sve je počelo nakon što je HNS objavio, nakon obavljenih liječničkih pregleda, da Marko Pjaca ima puknuće lisne kosti, na što su talijani odgovorili demantijem, odnosno, da je ustanovljeno da ipak nije riječ o takvoj vrsti ozljede, već da je blaža.

Na koncu HNS je objavio na službenim stranicama poruku kojom demantira talijanske i pojedine hrvatske medije. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Dok je Juventus s razlogom demantirao netočne navode talijanskih medija o frakturi fibule (što Savez nikada nije spominjao), a koji su proizašli iz loše, neoprezno i neodgovorno prevedenog termina “infrakcija”, dio hrvatskih medija požurio je dovesti u pitanje dijagnozu liječničke službe Hrvatskog nogometnog saveza odnosno težinu Pjacine ozljede.

Ponavljamo, pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je Hrvatski nogometni savez odmah obavijestio javnost. Ništa od toga Juventus nije demantirao, niti bi mogao, jer pregled MR-om pokazao je upravo to. Osim u dijagnozi, Juventusova i HNS-ova liječnička služba u potpunosti su se složili i oko vremena za oporavak, što bi bilo nemoguće kada bi dijagnoze bile različite u smislu težine ozljede.

Takva ozljeda zahtijeva mirovanje, pa iz istog razloga Pjaca ne trenira u Juventusu nakon povratka iz kampa reprezentacije. Iako ozljeda, srećom, nije teška, takve je prirode da onemogućuje Pjacin nastup za Hrvatsku ovoga tjedna, usprkos igračevoj velikoj želji, o kojoj svjedoči i da je unatoč boli stigao na okupljanje i pokušao odraditi prvi trening.

Žao nam je što neki talijanski mediji loše prevode hrvatski jezik, kao što nam je žao da neki hrvatski mediji dovode u pitanje stručnost i odličnu suradnju liječničkih službi HNS-a i Juventusa s obzirom na ugled liječnika u obje službe i činjenicu da su ti liječnici došli do iste dijagnoze”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.