Twitter

ŠTO ĆE BITI S CHAPECOENSEOM NAKON TRAGIČNE ZRAKOPLOVNE NESREĆE? Klub otkrio planove za budućnost

Autor:

Mnogi su strahovali kako bi ova nesreća ujedno mogla značiti i kraj za klub, ali ipak se tako nešto neće dogoditi.

Potpredsjednik brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea, koji je izgubio skoro pa cijelu prvu momčad i stravičnoj zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji u noći s ponedjeljka na utorak, komentirao je što će biti s klubom nakon šokantne tragedije. Mnogi su strahovali kako bi ova nesreća ujedno mogla značiti i kraj za klub, ali ipak se tako nešto neće dogoditi. Potpredsjednik Ivan Tozzo izjavio je kako je odlučan u namjeri da vrati klub na noge nakon ovog tužnog i tragičnog događaja i najavio je kako će Chapecoense dogodine sigurno igrati u prvoj ligi.

“Restrukturirat ćemo klub, dovesti nove igrače, te uz mnoge sastanke i puno strpljenja ponovno zaigrati u brazilskom prvenstvu”, kazao je Tozzo za brazilski internetski portal Globoesporte.

Zrakoplovna nesreća odnijela je 71 život, a preživjelo je tek šestero putnika, među kojima su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier te pričuvni vratar Jakson Follman. Momčad je putovala u Kolumbiju kako bi odigrala finale Copa Sudamericane protiv tamošnjeg Atletico Nacionala, finale se nažalost nikada neće odigrati, a iz Nacionala su zatražili da se titula prvaka Sudamericane dodijeli Chapecoenseu.

Velikodušna gesta stigla je i iz konkurencijskih klubova iz prve brazilske lige, naime, brojnu klubovi odlučili su ponuditi Chapecoenseu svoje igrače na posudbu, a predložili su i Brazilskom nogometnom savezu da u sljedeće tri sezone Chape ne može ispasti iz lige bez obzira na plasman.

Autor: