Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

ŠTIMAC OTVORIO DUŠU: ‘Zbog OVOG Vatreni ’98. nisu osvojili zlato’

Autor: Željka Orešković

Mogli su biti prvaci svijeta

Igor Štimac, bivši stoper i izbornik reprezentacije sjetio se zlatnih godina hrvatske nogometne reprezentacije, uspjeha 1998. godine. Tom prilikom otkrio je i glavni razlog zbog kojeg im je zlato iskliznulo iz ruku.

“Bokšić je glavni razlog zašto nismo postali svjetski prvaci. S napadačem poput njega, pobijedili bismo Francusku u polufinalu, a onda i Brazil u finalu. On je tada bio jedan od najboljih napadača svijeta, bio je neponovljiv i vođa Juventusa. Njega i Šukera nijedna obrana ne bi zaustavila”, kazao je u intervjuu za football.ua.

Svi se još uvijek s tugom sjećaju tog polufinala s Francuskom, kada je Vatrenima na kraj stao branič Lillian Thuram s dva gola, od kojih je prvi zabio nakon greške kapetana Zvonimira Bobana.

“Bobanu nitko nije ništa rekao zbog te pogreške, pa on je uvijek sve davao za reprezentaciju. Tijekom poluvremena tražio je od Blaževića da ga zamijeni, jer se nije osjećao dobro, ali on ga je ostavio i to je bila velika pogreška”, prisjetio se Štimac.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.