Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Stigle kazne za bakljadu: Dinamo zbog jedne baklje prošao puno gore od Hajduka, kažnjena je i legenda ‘Bilih’!

Autor: Bruno Herljević

Disciplinski sudac čak je bio blagonaklon prema Dinamu jer im je ovo prvi puta ove sezone da BBB-ovci pale baklje na domaćim utakmicama HNL-a, a Torcidaši su recidivisti.

Derbi 11. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka obilježila je i velika bakljada zbog čega su klubovi na koncu i kažnjeni. Svote su to od kojih ipak ne boli toliko glava, ali zanimljivo je kako je Dinamo kažnjen s osam tisuća kuna više iako su BBB-ovci bacili tek jednu baklju više o Torcide. Navijači Hajduka zapalili su 21 baklju, a navijači Dinama 22, no Dinamo mora platiti nešto veću kaznu.

Kako je to moguće? Pa ovako, Dinamo i Hajduk sklopili su dogovor o prodaji personaliziranih ulaznica, Hajduk je dobio dvije tisuće i sve rasprodao u Splitu. Time je Hajduk preuzeo odgovornost za točan broj svojih navijača kao i za njihovo ponašanje na tribinama. S druge strane Dinamo je nastavio prodavati ulaznice za južnu tribinu na blagajni pred Maksmirom, odnosno prodao je dodatnih 1500 ulaznica. To znači da kao organizator preuzima dio odgovornosti za bakljadu na južnoj tribini i može biti kažnjen. Tako je na kraju u Maksimirsku 128 stigla “čestitka” od 18 tisuća kuna, dok je Hajduk kažnjen s deset tisuća kuna.

Disciplinski sudac čak je bio blagonaklon prema Dinamu jer im je ovo prvi puta ove sezone da BBB-ovci pale baklje na domaćim utakmicama HNL-a, a Torcidaši su recidivisti.

Za kraj spomenimo kako je kaznu dobio i pomoćni trener Hajduka i legenda kluba, Zlatko Vujović. Dobio je dvije utakmice zabrane i četiri tisuće kuna zbog isključenja i zato što je četvrtom sucu utakmice poručio da je ‘smeće jedno pokvareno’.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.