Steven Gerrard odlazi u mirovinu: Legendarni veznjak Liverpoola za kraj otkrio koja mu je utakmica obilježila karijeru (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Karijeru nažalost nije završio u Liverpoolu već u američkom L.A. Galaxyju u kojem je igrao od 2015. godine.

Legendarni veznjak engleske nogometne reprezentacije i Liverpoola, Steven Gerrard odlučio je okončati svoju dugogodišnju nogometnu karijeru. Gerrard je odlučio objesiti kopačke o klin s 36 godina na leđima, a za sobom je ostavio bogatu karijeru u kojoj je osvojio Ligu prvaka, UEFA Kup, Superkup, dva FA Kupa i tri Liga kupa, a 2005. bio je proglašen UEFA-inim igračem godine.

Karijeru nažalost nije završio u Liverpoolu već u američkom L.A. Galaxyju u kojem je igrao od 2015. godine. Ipak, Gerrard će zauvijek biti u sjećanju navijača Liverpoola u čije je redove došao još davne 1987. godine. Za ‘Redse’ je u Premiershipu odigrao 504 utakmice, zabio je 120 golova i upisao je sto asistencija.

Steven Gerrard oprostio se od navijača emotivnim pismom u kojem je zahvalan za sve trenutke provedene na nogometnim travnjacima i što je uspio ostvariti svoj dječački san. “Imao sam sjajnu karijeru i zahvalan sam na svim trenucima provedenim u Liverpoolu, engleskoj reprezentaciji i L.A. Galaxyju. Još kao tinejdžer ostvario sam dječački san i navukao sam slavni crveni dres, a nakon što sam debitirao za Blackburn nisam mogao ni sanjati da ću jednoga dana imati ovako uspješnu, 18 godina dugu, karijeru”, kazao je na svom oproštaju Gerrard.

“Izuzetno sam ponosan na gotovo 700 utakmica odigranih za Liverpool, od čega puno onih s kapetanskom trakom, a posebno sam ponosan na onu noć u Istanbulu (finale Lige prvaka protiv Milana op.a.). Imao sam i tu privilegiju da budem kapetan Engleske i odjenem dres svoje zemlje 114 puta. Hvala svim mojim trenerima i suigračima na svemu što su mi pružili ove godine”, kazao je Gerrard.

Bilo je dosta špekulacija kako Gerrard ide u trenerske vode, ali tvrdi da će ipak malo odmoriti. “Mislim da mogu još dosta dati nogometu, ali ne znam još u kojem obliku. Mislim da ću ipak uzeti malu pauzu i razmisliti o svemu pa ću uskoro obavijestiti javnost što sam odlučio”, završio je Gerrard.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.