FOTO: SHAKHTAR.COM

SRNA ŠOKIRAO PRIZNANJEM O DOPINGU: ‘Povlačim se iz svih natjecanja’!

Autor: HINA

"Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo", izjavio je Srna.

Tri dana nakon što se u javnosti pojavila informacija kako je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio pozitivan na dopinškoj kontroli, priopćenjem se javio sam Srna koji je potvrdio tu informaciju.

“Dana 18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja pronađena nedozvoljena tvar.

Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj.

Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.




Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!”, stoji u Srninom priopćenju.

Srna (35) je posljednji put u dresu Šahtara nastupio prošle srijede u 2-1 pobjedi protiv Napolija, dok je prošlog vikenda propustio gostovanje kod Černomoreca u Odesi u ukrajinskom prvenstvu, a trener Paulo Fonseca je izjavio kako je Srni dao odmor.

Hrvatski nogometaš je u Šahtaru 14 godina i ima najviše nastupa u dresu kluba (526), ali i za reprezentaciju Hrvatske (134).




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.