Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Srbin nudi Klasniću novi bubreg: ‘Ne zanima me koje je nacionalnosti, ne tražim ni novac, važna je humanost’

Autor: B.H.

Klasnić je već prošao dvije operacije, majčin bubreg tijelo je odmah odbacilo, a s očevim je živio posljednjih godina. Trenutno Klasnić mora tri puta tjedno na dijalizu u Hamburgu gdje živi sa svojom obitelji.

Nogometna europa dobro se rastužila kada je stigla vijest da bivšem hrvatskom reprezentativcu, Ivanu Klasniću, hitno treba nova transplantacija bubrega devet godina nakon što mu je presađen očev bubreg.

Klasnić je već prošao dvije operacije, majčin bubreg tijelo je odmah odbacilo, a s očevim je živio posljednjih godina. Trenutno Klasnić mora tri puta tjedno na dijalizu u Hamburgu gdje živi sa svojom obitelji.

Potresna priča dotakla je i Branka Petkovića (58) iz Krupnja koji je ponudio svoj bubreg Ivanu Klasniću. “Imam 58 godina i rado bih dao bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam tko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopće nije bitno je li on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovjek, a humanost je najvažnija. Hrvati su nam mnogo toga lošeg napravili, pa i ovdje u Podrinju, ali to mi uopće nije bitno sada. Najvažnije je tko je kakav čovjek”, rekao je Petković za Informer.

Nažalost, velikodušni Branko ne može otputovati u Njemačku na preglede jer nema putovnicu, ali kaže ako ga Ivan može lako pronaći ako će imati potrebu. Napomenuo je i kako ga novac ne zanima, već samo humanost.

S druge strane pojavila se i nova vijest. Ivan Klasnić stigao je u Hrvatsku, odnosno u Split gdje je posjetio BMW motoklub Dalmacija i novouređenu dvoranu Terminator. U četvrtak navečer susreo se s poznatim pustolovom Željanom Rakelom koji je za Dalmacija News kratko opisao kako se Ivan osjeća.

“Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima. Baš u vrijeme Ivanovog posjeta s nama je boravio poznati brački vinar Saša Senjković, no Ivan je odolio prvoklasnim bračkim vinima i siru, te je cijelu večer pio sok. U kickboxing dvorani Ivan nas je sve zadivio jer je na vreći pokazao da se jako dobro snalazi i da mu boks nije stran”, rekao je Rakela zaželjevši Ivanu što brži oporavak.

Izvor: Dalmacija News
Izvor: Dalmacija News




Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.