Facebook: Arda Turan (Official)

SRBI ŽESTOKO NAPALI ZVIJEZDU BARCELONE: Odao počast Aliji Izetbegoviću i izazvao skandal (FOTO)

Autor:

Nedavno otpisani reprezentativac prisjetio se godišnjice smrti bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, a preko društvene mreže mu je želio odati počast.

Nogometaš Barcelone i povremeni turski reprezentativac, Arda Turan, izazvao je velike polemike objavom statusa na svojem službenom Instagram profilu. Nedavno otpisani reprezentativac prisjetio se godišnjice smrti bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, a preko društvene mreže mu je želio odati počast.

Izetbegović je preminuo prije 13 godina, a Arda se očito toliko divi njegovu liku i djelu pa je uz fotografiju bivšeg predsjednika BiH napisao i poruku, a baš je ta poruka postala predmetom skandala u Srbiji.

“Nećemo biti osvetoljubivi, ali nikada nećemo zaboraviti što se dogodilo. I sve riječi naših neprijatelja kojih smo se sjetili, na kraju će ostati samo tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobjeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje”, napisao je Arda Turan.

Ovaj status naišao je na žestoke reakcije u Srbiji, pa je tako Kurir Ardin post nazvao skandalom u kojem su kao neprijatelji zapravo označeni – Srbi!

Autor: