Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Srbi žele osvetu za dron, a opasnost stiže i s hrvatske strane: HNS poručuje: ‘Kontrolirat ćemo svaku osobu koja uđe na stadion’

Autor: Bruno Herljević

Proširile su se glasine kako bi pojedine navijačke skupine koje ratuju s HNS-om mogle izazvati nerede na stadionu, odnosno, kako bi se moglo čak pokušati prekinuti utakmicu.

Uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, između Hrvatske i Kosova u Albaniji u Skadru, najviše se govorilo o mogućoj osveti Srba za dron u Beogradu. No, proširile su se glasine kako bi pojedine navijačke skupine koje ratuju s HNS-om mogle izazvati nerede na stadionu, odnosno, kako bi se moglo čak pokušati prekinuti utakmicu.

Albanska policija već je pokazala kako može organizirati utakmicu visokog rizika, a prag tolerancije im je poprilično nizak, stoga se očekuje dobar operativni posao albanskih postrojbi. Ipak, opreza nikad dosta pa je tako povjerenih za sigurnost HNS-a, Miroslav Marković, već uputio policiju u sumnje HNS-a, a po dolasku u Skadar kazao je:

“U pripremama za utakmice u Albaniji i Finskoj jako dobro smo surađivali s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, imali smo niz sastanaka. U posjedu smo velikog broja informacija koje smo pravovremeno podijelili i s hrvatskom policijom, kao i s predstavnicima albanske i kosovske policije. Ne bismo izlazili s nikakvim informacijama jer vrlo teško nam je u ovom trenutku razgraničiti što su od toga vjerodostojne informacije, a što su spinovi. Smatramo da ćemo s naše strane sektore s hrvatskim navijača u Skadru, odnosno Tampereu apsolutno iskontrolirati, odnosno svaku osoba koja će biti”, tvrdi Marković, prenose Sportske.

Na dvama sektorima na kojima će se nalaziti hrvatski navijači ima mjesta za osamsto ljudi, a toliko ih je i najavljeno.

“Vaučeri će se na ulazima mijenjati za ulaznice, što će se raditi uz predočenje osobnih dokumenata. Navijače pozivamo da pravovremeno dođu kako bi se izbjegle gužve i kako bi na vrijeme ušli. Ne očekujemo nikakve izgrede u hrvatskim sektorima. Pozdravljamo dolazak svih naših navijača. Očekujemo ponovno lijepo navijanje kakvo nas je pratilo u Francuskoj. U sve druge špekulacije ne bismo ulazili. Ako svatko odradi svoj dio posla, ne trebamo strahovati”, zaključio je Marković

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.