FOTO: YouTube

SRBI U ŠOKU: Izbornik ga ne želi, a Juventus za njega daje 80 milijuna eura

Autor: Željka Orešković

Slavoljub ga neće, ali zato hoće Allegri

Torinski sportski dnevnik Tuttosport objavio je ekskluzivu koja je potresla nogometni svijet. Naime, po njima, Juventus je našao novu metu, koju žele pod svaku cijenu u svojim redovima i to već u sljedećem prijelaznom roku.

Da stvar bude još bombastičnija, ne radi se o nekom igraču kojeg se dovesti za “sitniš” već bi to mogao postati drugi najveći transfer u povijesti Stare dame. Naime, Juventus se namjerio na srpskog nogometaša Sergeja Milinkovića-Savića. Trenutni veznjak Lazija totalno je “omađijao” Maxa Allegrija, koji je, izgleda, uspio uvjeriti šefove da “odriješe kesu” za najsukpljeg nogometaša nakon Gonzala Higuaina.

 

Tuku se za njega, a Slavoljub ga ne želi

Na 22-godišnjeg Srbina oko je bacio i Bayern te oba Manchestera, što dokazuje da se zaista radi o iznimnom mladom veznjaku. Juventus ga je prošlog ljeta probao preuzeti za 45 milijuna eura, ali Lazio je to odbio. Ipka, sada nude gotovo duplo i Lazio bi to trebao prihvatiti.

 

Itako se u Serie A bore za njega, Milinković-Savić nema svoje mjesto u A vrsti Srbije. Čudno, ali istinito, izbornik Slavoljub Muslim ne vjeruje da mu mladić može biti od koristi sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Srpski navijači su u šoku, takva odluka jednostavno nikome nije jasna.




 

”Sergej konkurira za Svjetsko prvenstvo, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, ja sam dokazao rezultatima da je moj izbor dobar i kada je riječ o sistemu i o igračima koje sam pozivao”, brani se srpski izbornik.

Govori i da se Sergej jednostavno ne uklapa u njegov sistem.




”Kod mene tri stvari odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: nogometna kvaliteta, uklapanje u momčad u igračkom smislu i uklapanje u momčad kao osobe. Kada on ispuni sve to, zvat ću ga”, objasnio je Muslim, koji nije htio otkriti koji točno uvjet mladić ne ispunjava.

Mogao bi igrati za Srbiju, Crnu Goru ili Kataloniju

Muslim ga među svojim igračima ne želi i pojavile su se priče da bi mogao zaigrati za Crnu Goru. Ipak, s obzirom na mjesto rođenja, a to ej Katalonija, mogao bi biti i u njihovoj reprezentaciji ako dođe do osamostaljenja.

Sergej je rođen u Lleidi, gdje je njegov otac Nikola proveo dio igračke karijere. On dolazi iz sportske obitelji, majka mu se bavila košarkom, a brat mu je također nogometaš.

Nakon jedne sezone u Laziju zabio je sedam golova, upisao 11 asistencija, 13 i pol pretrčanih kilometara te najviše dobivenih dvoboja u zraku u cijeloj ligi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.