SRAMOTNO ISKORISTILI TRAGEDIJU ZA ŠIRENJE LAŽI: PSG demantirao da je donirao 40 milijuna eura Chapeu

Autor:

U moru informacija koje kruže društvenim mrežama netko je započeo glasinu o tome da PSG donira 40 milijuna eura Chapeu, ali negdje u cijeloj toj zbrci izgubio se upitnik na kraju rečenice.

Putem društvenih mreža, Facebooka i Twittera proširila se informacija kako je francuski nogometni klub PSG ponudio donaciju od 40 milijuna eura brazilskom prvoligašu Chapecoenseu, kojemu je čitava prva postava nogometaša stradala u stravičnoj zrakoplovnoj nesreći što se dogodila u noći s ponedjeljka na utorak.

U moru informacija koje kruže društvenim mrežama netko je započeo glasinu o tome da PSG donira 40 milijuna eura Chapeu, ali negdje u cijeloj toj zbrci izgubio se upitnik na kraju rečenice, pa je tako ‘PSG donira Chapeu 40 milijuna eura?’ postalo, PSG donira Chapeu 40 milijuna eura’. Ubrzo se ta informacija proširila društvenim mrežama, pa su tako objeručke informaciju prihvatili i mediji i to oni najjači u Europi.

Ubrzo su vijest imali i svi manji i lokalni mediji, a tek se ugledni Le Parisien sjetio pitati PSG je li ta donacija zaista istinita. I ne, ona nije istinita, PSG je demantirao sve glasine o donaciji! Jasno, danas mediji moraju hvatati svaku pa i najmanju zanimljivost kako bi privukli čitatelje, pa se ovakva informacija učinila primamljivom, ali u neku ruku zaista je sramotno koristiti tragediju da bi se plasirale ovakav sadržaj. Pogotovo zato što uključuje ugled jednog kluba koji se danas mora pravdati i u neku ruku sramotiti jer nije donirao 40 milijuna eura teško ‘ranjenom’ brazilskom klubu.

 

Autor: