Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sramotan gaf francuskog kluba: Dinamu na grb zalijepili petokraku! (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Iz sezone u sezonu iznenađuje nas koliko ugledni protivnici s europske inozemne scene znaju malo o prvaku hrvatske i vjerojatno najvećoj tvornici igrača u ovome dijelu svijeta.

Čovjek bi pomislio da je Dinamo do sada već prema populatnosti na visokom mjestu u Europi, ipak je do klub koji je svijetu donio Luku Modrića, Matea Kovačića, Vedrana Ćorluku, Marcela Brozovića, Marka Pjacu, Marka Roga, Domagoja Vidu, Marija Mandžukića, Milana Badelja i da ne nabrajamo, shvatili ste, više od pola reprezentacije, kojoj se na mahove divi cijeli svijet, među nogometne velesile lansirao je Dinamo. Ipak, iz sezone u sezonu iznenađuje nas koliko ugledni protivnici s europske inozemne scene znaju malo o prvaku hrvatske i vjerojatno najvećoj tvornici igrača u ovome dijelu svijeta.

Dobar dio ih se muči s pisanjem imena, a još više s čitanjem istih, jedan dio se muči s geografijom i smještanjem Hrvatske i njenih granica na karti, a dio je toliko lijen pogledati, barem na internetu, kako izgleda grb Modrih.

Baš se ovaj posljednji gaf dogodio Lyonu, klubu koji je prije nekoliko godina igrao skupinu s Dinamom u Ligi prvaka, klubu koji je 2010. godine dao osam milijuna eura za pojačanje iz Dinama, odnosno, za Dejana Lovrena. Naime, oni su na svojem službenom Facebook profilu objavili najavu za susret Lyona i Dinama na Gerlandu 14. rujna, a pritom su Dinamov postojeći grb zamijenili onim na kojem se nalazi – petokraka! Grb je to koji je desetljećima krasio dresove Modrih, ali nije prisutan već gotovo 30 godina.

Podsjetimo, Dinamo otvara Ligu prvaka 14. rujna protiv Lyona, a u skupini su još s aktualnim talijanskim prvakom Juventusom i aktualnim prvakom Europske lige, Sevillom.

Facebook: OL
Facebook: OL

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.