Screenshot

Splićanima priča ne drži vodu: Pogledajte što je Armada radila Torcidi ispred demoliranog kafića (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

U protekla dva dana isplivalo je nekoliko u potpunosti različitih verzija ovog nemilog događaja, no, ovaj posljednji malo otkrio je nešto novo...

Buka oko masovne tučnjave Torcide i Armade, uoči jadranskog derbija u nedjelju 21. kolovoza, na Domagojevoj obali u Splitu, jednostavno se ne stišava. U protekla dva dana isplivalo je nekoliko u potpunosti različitih verzija ovog nemilog događaja. Prve vijesti govorile su kako je Armada preplašeno bježala od moćnih Torcidaša i na kraju se nekolicina navijača sakrila u kafić ‘XM’ koji je na koncu u potpunosti demoliran navijačkim okršajem.

Armada ekspresno reagirala

Potom je izašla priča Armade koja tvrdi kako je cijeli događaj dobro fingiran i prenapuhan. Nakon što je prva verzija ugledala svjetlo dana javio nam se čitatelj, inače pripadnik, Armade, s drugom verzijom.

“S obzirom da su tovari počeli naravno izmišljat priče po forumima da je Armada dobila batine da vam kažem informacije iz prve ruke… znači armada je prošetala po cijeloj rivi… navijali… popili mirno cugu na rivi u kafiću… otišli prema kolodvoru i tamo se skuplja ekipa Torcide… naoružana bakljama, palicama, kamenjem… naši stali u gard… naravno tovari se nisu ni približili za neku tuču prsa o prsa nego samo su naše gađali svime što su imali… sad tovari po portalima pišu svašta… ali ISTINA je ovo: od naših nitko nije dobio nijedan udarac a kamoli da je ozlijeđen! Ne pušite lovačke priče koje tovari izmišljaju”, tvrdi pripadnik Armade koji je očito imao doticaja s ekipom u Splitu ili ja pak sam sudjelovao u tučnjavi. Istoga dana izašla je i snimka Armade koja slobodno šeće rivom i skandira navijačke pjesme.

Konobaričina verzija priče

U trećoj inačici priče javila se konobarica demoliranog kafića na Domagojevoj obali. Ona je za Slobodnu Dalmaciju iznijela svoju verziju događaja, odnosno, ‘tarapanu’ iz samog kafića.




“Taman sam kuhala kavu na šanku kada su odjednom uletjela trojica ili četvorica Riječana u kafić i počela vikati: Bježite, ubit će nas! Ja sam od straha pobjegla u zahod, a onda je krenuo lom po lokalu, razbijalo se sve što je došlo pod ruku. Kad su čuli sirene, torcidaši su se razbježali, a Riječani su ostali sjediti i čekati policiju koja ih je onda odvela. Kada sam izišla iz zahoda vidjela sam da je cijeli kafić demoliran, razbijeni su stolovi i stolice, čaše, boce, vanjsko staklo… To je bio užas koji Vam ja sada riječima ne mogu opisati. Prema onome što sam vidjela, Torcida je prva počela”, prisjetila se konobarica kafića ‘XM’.

Armada objavila nove snimke

Između ostalog, internetom kruže brojne priče o tome kako je Torcida isprebijala Armadu, dok policijski izvještaj kaže drugačije. Djelatnici splitske policije, koji su po dojavi o navijačkim neredima izišli na teren i u rekordnom roku zaveli javni red i mir, ukupno su uhitili 36 osoba, od kojih su 33 bile pripadnici Armade, a trojica iz Torcide jer su ostali pripadnici ove navijačke skupine uspjeli pobjeći. Jedan od trojice uhićenih Torcidaša u sukobu je zadobio lakše tjelesne ozljede te mu je pomoć pružena u KBC-u Split.




Ipak, iz dana u dan pojavljuju se snimke nemilog događaja koje govore kako se Armada i nije tako loše provela. Prvo šetnja splitskom rivom i pjesma, pa naslikavanje usred bijela dana po Splitu, a onda je procurio i, za ovaj događaj, najvažniji video. Onaj s Domagojoeve obale i to netom nakon što je završilo ‘premlaćivanje’ Armade. Na snimci se jasno vidi Armada koja pjeva pogrdnu pjesmicu Torcidi i Hajduku i to nakon što su, navodno, svi ‘popili’ batine.

Prepucavanja će se vjerojatno nastaviti i u danima koji dolaze, ali za sada, prema viđenom, Armadina verzija čini se nekako realnijom. Ipak videosnimke govore više od riječi…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.