SPAVAŠ LI MIRNO, SIVONJIĆU ILIJO? Pogledajte vjerojatno najgori i najnevjerojatniji promašaj u povijesti nogometa (VIDEO)

Autor:

Valjda je htio zakucati loptu u mrežu, ali ju je umjesto toga potkopao i završila je iza gola. Ne znamo što je čudnije, promašaj, putanja lopte ili nesmotrenost Đuričića.

Sjećate se epskog promašaja bivšeg Dinamova napadača Ilije Sivonjića protiv Cibalije kada je promaši loptu na crti gola? Sivonjiću je taj promašaj zapravo obilježio karijeru i na neki uvrnuti način ga je i proslavio. Sada možemo slobodno reći kako Sivonjić više nije ‘kralj’ promašaja.

E pa, ako ste mislili da je onaj Sivonjićev promašaj najgori, prevarili ste se. Naime, kada bi se sastavljala lista promašaja godine ili desetljeća, ovaj gol svakako bi konkurirao za takav odabir, a možda bi odnio i pobjedu.

Promašaj godine dogodio se u Srbiji na utakmici između Turbine i Lokomotive. Nogometaš Lokomotive, Đuričić, izborio se za loptu kraj obrane i vratara i izbio sam samcat pred prazan gol. Nikoga živog nije bilo kraj njega, a stajao je doslovce pola metra od vrata, od sredine vrata! Vjerovali ili ne, čovjek je puknuo preko prečke. Valjda je htio zakucati loptu u mrežu, ali ju je umjesto toga potkopao i završila je iza gola. Ne znamo što je čudnije, promašaj, putanja lopte ili nesmotrenost Đuričića, a nakon ovog možemo samo reći – Spavaš li mirno, Sivonjiću Ilijo?

Autor: