SPASONOSNI TRANSFER ZA OBOJICU: Bilić u siječnju ide po ‘neželjenog’ hrvatskog napadača, ali ima zahtjevnu konkurenciju!

Autor:

Kod Čačića možda može biti udarna igla i izbornik ga može čekati da se probudi, ali Allegri ne mora niti će, stoga je transfer jedini logičan potez i za Juventus i za njega.

West Ham i Tottenham već u siječnju žele dovesti Marija Mandžukića u svoje redove, barem tako tvrdi Calciomercato i pojedini otočki mediji. Mandžukiću baš ne ide ove sezone, a kako bi mu i išlo kada su mu glavni konkurenti Gonzalo Higuain, napadač za kojeg je Juventus dao 90 milijuna eura i redovno zabija ili pak 50 milijuna eura vrijedna zvijezda koju traži pola Europe, Paulo Dybala.

Kod Čačića možda može biti udarna igla i izbornik ga može čekati da se probudi, ali Allegri ne mora niti će, stoga je transfer jedini logičan potez i za Juventus i za njega. No, za Mandžukića su ovoga puta zainteresirani klubovi iz Premiershipa, lige u kojoj nikada nije igrao.

Tottenham je znatno primamljivija opcija za Mandžukića, ali tamo bi bio u sličnoj situaciji kao u Juventusu zbog Harryja Kanea koji je udarni napadač Pochettinove momčadi. Isto tako tu je i Janssen na kojeg se još čeka i koji još čeka na priliku u prvoj momčadi.

Stoga je West Ham puno bolja opcija za Mandžukića, iako će se ove sezone boriti tek za sredinu tablice ako ne i za opstanak u Premier ligi. Prvenstveno, Mandžukić će raditi sa Slavenom Bilićem koji ga odlično poznaje, odnosno, zna sve njegove mogućnosti na terenu. Isto tako Mandžukić u West Hamu nema realne konkurencije, Andy Carroll je trenutno najbolji napadač u klubu, a čovjek je izazvao više incidenata u proteklih pola godine nego što je postigao golova.

Naravno, od Mandžukića bi se u West Hamu očekivalo puno više nego što bi se očekivalo u Tottenhamu kako zbog njegovog napadačkog renomea tako i zbog činjenice da bi West Ham za njega morao dati oko 20 milijuna eura.

Autor: