Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ŠPANJOLSKA NA NOGAMA ZBOG MODRIĆA! U Realu zavladala velika panika, a Luka je u centru pozornosti!

Autor: Bruno Herljević

Kapetan hrvatske nogometne vrste, Luka Modrić, već je nekoliko sezona pokretač momčadi Real Madrida. Kod Zinedina Zidanea Modrić ima glavnu ulogu u sredini terena gdje u paru s Tonijem Kroosom čini možda i najefikasniji tandem sredine terena na svijetu.

Modrić, inače ponajbolji veznjak svijeta, ipak je zabrinuo španjolske novinare bliske Real Madirdu, a ugledna madridska Marca objavila je članak s naslovom “Real Madridu prioritet treba biti pronaći novog Modrića”, kojeg potpisuje renomirani novinar Jose Felix Diaz.

Valjda ne treba dodatno naglašavati koliko Modrić znači Realu, na YouTubeu se mogu vidjeti stotine videosnimki posvećenih Modrićevoj ulozi u igri Reala. Dovoljno je reći da kada nema Modrića, pad u ritmu i kvaliteti igre kompletne momčadi drastično pada. Izvrsna je to vijest za Modrića, ali zapravo je loša i zabrinjavajuće vijest za Real koji očito previše ovisi o Luki.

“Modrić je pokazatelj i glavna smjernica predsjedniku Florentinu Perezu i Realu kako jedan kvalitetni, u ovom slučaju mlađi veznjak, treba izgledati. Sportski menadžment radi na tome da se pronađe zamjena za ključnog igrača u posljednih pet godina, koji je došao iz ruke Josea Mourinha”, piše novinar Marce.

Potpuno je jasno. Problem ovisnosti o Modriću može se riješiti samo se pronađe dostojan nasljednik, dakle igrač njegova profila, istančane tehnike, sjajne motorike, pregleda igre, trkačke moći i da ne nabrajamo sve kvalitete, ima ih Luka dosta.

Na žalost Reala i svih nas koji u Modriću uživamo, Luka je sve stariji, a tijelo sve teže podnosi visok ritam i ozljede koje su sastavni dio nogometa pogotovo na ovako visokoj razini. Modrić je u 33. godini, a novinar Diaz tvrdi kako Luka može odigrati još nekoliko dobrih sezona i da u to vrijeme Real mora oblikovati igrača koji će igrati slično kao Modrić.

“Figura Luke Modrića rasla je zajedno s njegovom igrom. Nakon komplicirane prve godine, hrvatski reprezentativac postao je referenca koju bi htio svaki klub. Real strahuje i zbog dana njegovog oproštaja od kluba, dana kad će čisti talent napustiti momčad”, piše novinar.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.