Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŠPANJOLCI UVJERENI: Darijo Srna potpisuje za Barcelonu, a evo i zašto transfer smatraju riješenim!

Autor:

Kako Srna još uvijek igra nogomet na visokoj razini i konkurentan je na terenu, a nije skup, Barcelona u njemu vidi idealno riješenje za deficitarnu poziciju desnog beka.

Tehnički direktor Barcelone, Robert Fernandez, ima jedan prioritet u nadolezećem zimskom prijelaznom roku, a to je riješiti situaciju na desnom beku. Nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus, Barcelona muku muči s pozicijom desnog beka, Aleix Vidal nije se pokazao kao adekvatna zamjena za Alvesa, pa je na njegovo mjesto uskočio Sergi Roberto, igrač sredine terena i to je jedan od glavnih razloga potrage za novim igračem.

Jasno, zimski transfer bio bi samo kratkoročno riješenje, navodno dok se ne postigne dogovor s Hectorom Bellerinom iz Arsenala. I tu u cijelu priču upada bivši kapetan i umirovljeni reprezentativac Hrvatske, Darijo Srna. Kako Srna još uvijek igra nogomet na visokoj razini i konkurentan je na terenu, a nije skup, Barcelona u njemu vidi idealno riješenje za deficitarnu poziciju desnog beka.

Priča o Srni i Barceloni traje već neko vrijeme, malo se pričalo o dolasku, malo o tome da je cijela stvar izmišljotina, ali na koncu španjolski dnevnik AS tvrdi kako će Barcelona dovesti Srnu ove zime i kako će se stvar riješiti u sljedećih nekoliko tjedana. Tvrde kako su predstavnici Barcelona već dugo u kontaktu sa Srnom i njegovim predstavnicima, a otkrili su i glavni razlog zbog kojeg bi Darijo mogao napustiti Ukrajinu.

“Šhakhtar zna da Srna želi otići. Ne može više podnijeti ratne okolnosti”, ističe AS.

Barcelona uz Srnu targetira i Juventusova desnog beka Stephana Lichtsteinera, no kako je Dani Alves ozlijeđen torinskom klubu je Švicarac ipak potreban. Stoga, Srna je prva i za sada jedina opcija.

Autor: