Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Španjolci predstavili jedanaest najboljih Dinamovih igrača svih vremena: Jedno ime se baš ne uklapa!

Autor: Bruno Herljević

"Jedanaest najvećih bisera poteklih iz Dinama", naslovila je Marca svoju galeriju koju je otvorio, razumije se, Luka Modrić.

Aktualni prvak Hrvatske, Dinamo, igra protiv treće momčadi španjolske lige, Seville, u trećem kolu Lige prvaka na Maksimiru, a španjolska Marca, najčitaniji sportski medij, za tu je priliku podsjetila svoje čitatelje na najbolje igrače koje je zagrebački klub izbacio.

“Jedanaest najvećih bisera poteklih iz Dinama”, naslovila je Marca svoju galeriju koju je otvorio, razumije se, Luka Modrić. Iza njega je nekadašnje zvijezda Real Madrida i Seville, a riječ je o Davoru Šukeru. On je pak prikazan kao vladar hrvatskog nogometa u svojem novom radnom okruženju.

Nadalje, tu je Zvonimir Boban koji je svojevremeno igrao za španjolsku Celtu, potom su naveli Marija Mandžukića koji je odigrao svoju epizodu u Atletico Madridu. Naravno, tu je i Alen Halilović, nekadašnji ‘wonderkid’ Dinama, Barcelone, koji još uvijek nije dosegao svoj potencijal. Igrao je jednu sezonu i za Gijon, a sada je član HSV-a i još uvijek čeka na svoju priliku.

Prisjetila se Marca još jednog mladog bisera, Matea Kovačića. Kod njega je drugačija stvar nego kao kod Halilovića, Kovačić se tražio jednu sezonu u Realu, a ove sezone jedan je od najboljih kod Zidanea. Navela je Marca i Roberta Prosinečkog koji je igrao za Real, Oviedo, Barcelonu i Sevillu, a danas je jednako uspješan u nogometnom svijetu, samo u ulozi izbornika.

Uz njih tu su još i Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka i Ivica Olić, a oni su ujedno i jedini igrači koji nemaju iskustva s igrom u Primeri. No, jedno ime nekako odskače od svih. Marca je, naime, na ovaj popis najboljih igrača Dinama, uvrstila i Sammira koji je svojevremeno igrao za Getafe. Istina, Sammir je trenutno jedan od najplaćenijih hrvatskih nogometaša, a za kruh zarađuje u Kini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.