Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ŠOKANTAN PODATAK SA SP-a! Hrvatski vratar progovorio neočekivanom problemu: ‘Mnogi su se žalili’

Autor: HINA/B.H.

U prva dva kola svjetskog prvenstva u Rusiji dosuđeno je čak 13 jedanaesteraca koliko je dosuđeno na cijelom svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U Rusiji je u prva 32 susreta dosuđeno 13 kaznenih udaraca, dok je u Brazilu 13 jedanaesteraca dosuđeno u 64 utakmice.

“VAR je dosta utjecao na povećanje broja jedanaesteraca,” kazao je hrvatski vratar Lovre Kalinić.

“Treba li ih zbog toga još više vježbati ? Jedanaesterci su lutrija, bez obzira koliko ih vježbao,” dodao je.

Uoči svjetskog prvenstva bila je dosta prigovora vratara na loptu. Međutim, Kalinić nije među vratarima koji se bune.

“Lopte su sve brže i brže. Nije to ništa čudno i neočekivano. Mi u prvenstvu igramo s tim loptama pa sam se naviknuo,” kazao je vratar belgijskog Genta.

Rekordan broj kazenih udarac je dosuđen 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, njih 18, a ako se u Rusiji nastavi ovim ritmom do kraja prvenstva će taj rekord biti oboren.




“Općenito valja napomenuti da je FIFA izuzetno zadovoljna s dosadašnjom razinom suđenja i uspješnom provedbom VAR sustava, što je u cjelini pozitivno prihvaćeno i cijenjeno u našoj nogometnoj zajednici “, izjavio je voditelj FIFA-ina ureda za odnose s medijima Giovanni Marti.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.