Facebook

Slavonski niželigaš zavapio: ‘Sudac je nokautirao našeg igrača i poslao ga na operaciju’ (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

"Matija Garaj nalazi se u bolnici u Osijeku i morati će ići na operaciju jagodične kosti nakon ozljede koju mu je nanio glavni sudac utakmice jučer u Podgoraču", poručili su iz kluba,

Klub Druge županijske lige, Omladinac iz Nize odlučio je svojem službenom Facebook profilu podijeliti nedavni nemili događaj s gostovanja kod Sloge iz Podgorača. Dramatičnim pismom opisali su tešku povredu svojeg igrača Matije Garaja kojeg je, kako kažu, nokautirao sudac i to bez ikakvog valjanog povoda.

Uz dugačku poruku priložili su i fotografiju prebijenog Garaja. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Matija Garaj nalazi se u bolnici u Osijeku i morati će ići na operaciju jagodične kosti nakon ozljede koju mu je nanio glavni sudac utakmice jučer u Podgoraču. Još bi shvatili da ga je Matija prvi udario, a prilazio mu je samo sa namjerom usmenog prigovora na suđenje. Ovako ne možemo nikako opravdati nasilje suca koji ga je odmah dočekao nalaktio i udario, a fizički je bar 15 kg jači i za glavu višlji od našeg igrača.

Također nije nam jasna uloga delegata koji je u zapisnik utakmice unio krive podatke, a gdje je optužio i drugog našeg igrača Flokija za udaranje suca, a koji se nalazio u tom trenutku 10-tak metara dalje za što ima i svjedoke i nije imao nikakav kontakt sa sucem.

Opet se provlači pitanje čemu delegati na utakmicama, a koji i tako nikad ništa ne vide.

Rijetko kada suce ocijene negativnom ocjenom unatoč njihovom lošem suđenje i u našem slučaju u zapisnik upišu netočno podatke, a vjerojatno sa namjerom da se nekog zaštiti i opravdana na uštrb drugih koji su najmanje krivi i došli su igrati samo nogomet.

Sa takvim ljudima u nogometu i lošim sucima skupljenim s brda i dola, nogomet na žalost može samo umrijeti. Sve to ide dok se ne desi ovakva situacija, gdje je dečko mogao ostati invalid zbog jednog nadobudnoga suca, koji si je svašta umislio i vjerojatno došao po zadatku na utakmicu, za svaki slučaj sudeći čak tri penala od kojih jedan smiješan, a jedan dvojben po mišljenju većine gledatelja.




Pitanje koje se opet provlači: Do kada ovako? Zar mora netko poginuti da bi pojedincima iz guzice došlo u glavu da je nogomet plemenita igra iz koje bi bar u nižim ligama trebalo maknuti novac i plaćanje igrača i to molim u 6. ligi. Kako to objasniti današnjoj djeci, pogotovo 50-tak naših koji igraju nam u mlađim kategorijama? Reći će da to nema smisla i otići u drugi sport ili još gore prestati se baviti istim. Zar je to cilj?? Nakon svega ostaje gorak okus koji će se još dugo provlačiti.

Na kraju Matiji želimo brz oporavak i povratak kući.”




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.