HINA/EPA

SLAVNI NJEMAČKI NOGOMETAŠ OTKRIO GDJE VIDI KOVAČA: ‘On će biti pravi čovjek za ovaj posao’

Autor: Bruno Herljević

Nekada slavni njemački nogometaš Bayerna i Liverpoola, a danas stručni komentator Sky televizije, Dietmar Hamann, ponudio je svoje mišljanje oko toga tko bi trebao naslijediti Juppa Heynckesa na klupi Bayerna.

Heynckes je izašao iz mirovine i naslijedio je Ancelottija prošle jeseni nakon što je Talijan dobio otkaz, ali samo kao privremeno je preuzeo kontrolu. Bayern mora u novoj sezoni pronaći dugoročono rješenje, a kao vrlo izgledno nameće se baš hrvatski strateg Niko Kovač.

Hamann smatra kako je 44-godišnji Kovač baš pravi čovjek za taj posao.

“Ono što znam jest d oni žele ostaviti Heynckesa još jednu sezonu, ali ako sam Hoeness kaže da su za to šanse manje od deset posto, onda trebaju reagirati. Uzak je krug kandidata, Klopp se u Liverpoolu predobro osjeća da bi se vraćao u Njemačku, Hasenhuttl ne prakticira igru s velikim posjedom, a Tuchela jedva da ljudi i spominju. Možda je baš Niko Kovač idealan za ovaj posao. Odveo je Hrvatsku 2014. na Svjetsko prvenstvo, Eintracht je od momčadi s dna doveo u gornju trećinu ljestvice, mogao bi biti pravi čovjek za ovaj posao”, veli Hamann.

Kovač ima ugovor još jednu sezonu, a odbija komentirati sve napise vezane za Bayern. No, nedavno se pojvila priča kako je Bayern u velikim pregovorima s Heynckesom za još sezonu i kako će onda angažirati Kovača kad mu istekne ugovor s Eintrachtom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.