Matthew Ashton - AMA
Matthew Ashton - AMA

SKANDAL NAKON EUROPSKOG PRVENSTVA: Nijemci optužili Francuze za doping, imaju i dokaz!

Autor:

Nijemci tvrde kako imaju čvrst dokaz da su Francuzi bili dopingirani.

Francuzima kao da je nedostajalo još malo razočaranja. Nakon što ih je “underdog” finala Portugal izbacio u produžetku utakmice, uslijedio je i novi skandal i to onaj dopinški. Naime, kako tvrdi Bild u svlačionici Francuske, nakon polufinalne utakmice između Njemačke i Francuske, pronađena je prazna tuba supstancije koja nije na nedozovoljenom popisu, ali Nijemci smatraju kako je Francuzi nisu smjeli koristiti.

Francuzi su potpuno zasluženo prošli u finale, a pomalo ogorčeni novinari Bilda i dalje tvrde kako su francuski nogometaši bili dopingirani. Naime, pronašli su praznu tubu Guronsana, stimulansa koji sportaši koriste za oporavak i koji im poboljšava koncentraciju.

Napominjemo, ovaj kofeinski stimulans nije na listi zabranjenih supstancija, ali Nijemci sustavno tvrde kako je Svjetska antidopinška agencija svaku supstanciju koja sportašima daje prednost pred drugima, odnosno, pojačava im energiju i koncentraciju, proglasila nedozovoljenom.

“Guronsan je za mene doping. Dokazano je da kofein poboljšava izvedbu sportaša i kognitivne sposobnosti. Brže reagiraju i zato smatram da je ovo nedopustivo”, rekao je za Bild stručnjak iz područja dopinga, profesor Fritz Sörgel.

Autor:

ZADNJE VIJESTI