Facebook QPR: Photo/Ben Queenborough

Skandal na Otoku se nastavlja: Na djelu uhvaćena još trojica, među njima su i nekada slavni nogometaš te čelnik Leedsa!

Autor: Bruno Herljević

Daily Telegraph je odmah nakon razotkrivanja 'Big Sama' najavio kako on nije jedini i kako posjeduju još snimaka s drugim funkcionerima.

Novinari Daily Telegrapha obavili su sjajan tajni zadatak u kojem je prvi nagrabusio Sam Allardyce koji je naivnost i pohlepu platio otkazom na mjesto izbornika Engleske i nakon svega 60-ak dana. Naime, novinari spomenutog medija snimili su ga prije otprilike mjesec dana na tajnom sastanku s lažnim biznismenima s Dalekog istoka kako dogovara isplatu od 400 tisuća funti za savjete kako izbjeći pojedina pravila prilikom transfera igrača.

No, Daily Telegraph je odmah nakon razotkrivanja ‘Big Sama’ najavio kako on nije jedini i kako posjeduju još snimaka s drugim funkcionerima. Tako su uz Allardycea pala još trojica, vlasnik Leedsa, Massimo Cellino, pomoćni trener Barnsleyja, Tommy Wright i nekada slavni nogometaš, a danas trener QPR-a, Jimmy Floyd Hasselbaink.

Nizozemski trener pao je na istu foru kao i Allardyce, razgovarao je s lažnim predstavnicima tvrtke s Dalekog istoka kako bi im pomogao da u QPR dovedu igrače koje oni zastupaju, a za uzvrat je pristao na 55 tisuća funti provizije. Hasselbaink je na kraju, u svoju obranu, rekao kako nikada nije klubu preporučio igrače te lažne tvrtke.

Pomoćni trener Barnsleyja, Wright, uhvaćen je kako dogovara proviziju od pet tisuća funti za koju bi pomogao da klub u kojem radi kupi igrače te tvrtke koju su predstavljali lažni biznismeni, odnosno, novinari Telegrapha. Barnsley ga je odmah suspendirao do kraja istrage.

Vlasnik Leedsa, Massiomo Cellino snimljen je kako s novinarima dogovara mogućnost da dalekoistočna agencija otkupi 20 posto dionica kluba, a za uzvrat bi Leeds mogao dovoditi igrače koji su u njenom vlasništvu. Isto tako dogovarao je mogućnost profita od budućih transfera u izbosu od 20 posto.

Time se prekršilo pravilo FA-a o zabrani vlasništva trećih osoba nad ekonomskim pravima igrača. Pravilo je uvedeno još 2008. godine, a inicirala ga je uz FA i FIFA. Spomenimo kako je čelni čovjek Leedsa već ionako pod istragom Saveza zbog sumnje u kršenje istih pravila i nezakonitih isplata prilikom obavljanja transfera.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.