Seznacionalni Nacional stigao na korak do Elitne runde UEFA Futsal Kupa!

Autor:

Igra Nacionala nije se previše razlikovala od one koju su pružili u prvom kolu protiv Ekonomca, dominirali su od samog starta, ali nikako nisu uspijevali postići pogodak.

Zagrebački futsal klub Naciona pobijedio je u drugom kolu Glavne runde Futsal kupa bjeloruski Lidselmaš s 1:0. Veliki je to korak prema plasmanu u Elitnu rundu tog prestižnog turnira. Zagrabačka momčad bila je, sveukupno gledano, bolja momčad i zaslužila je pobjedu. Omjer udaraca prema vratima išao je debelo u korist Nacionala, ali pogodak je pao tek u 33. minuti, a strijelac je bio Perić.

Igra Nacionala nije se previše razlikovala od one koju su pružili u prvom kolu protiv Ekonomca, dominirali su od samog starta, ali nikako nisu uspijevali postići pogodak. Vratnicu je u 12. minuti gađao Čujec, a posao im je otežavao i raspoloženi vratar bjeloruske momčad, Golovnjov. Nacional je do predaha imao omjer 18:3, ali gol nisu postigli.

Nastavak je bio nešto atraktivniji, Nacional je i dalje prijetio, ali Bjelorusi su u nekoliko navrata bili opasni pred vratima Zagrepčana. Ipak najopasniji udarac pripada Jelovčiću koji je u 32. minuti odapeo loptu koja je završila na vratnici. Na koncu, samo minutu kasnije Nacional stiže do vrijednog gola. Novak vuče kontru, Rafael proigrava Perića koji iz drugog pokušaja uspijeva ugurati loptu u mrežu.

Sljedeća utakmica na rasporedu jest ona protiv prvaka Grčke, Athine ’90 koja je na rasporedu u petak u 18 sati.

Autor: