Slavko Midzor/PIXSELL

Sevilla na Hitrec-Kacianu do punog plijena protiv Dinama

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Silne greške Dinamove obrane stajale su momčad Marija Cvitanovića neugodnog 2-4 poraza, iako se ne može reći da je Sevilla dominirala

U nadasve zanimljivoj utakmici 3. kola skupine Lige prvaka za juniore Sevilla je u Zagrebu pobijedila Dinamo 4-2 (3-2). Silne greške Dinamove obrane stajale su momčad Marija Cvitanovića neugodnog poraza, iako se ne može reći da je Sevilla dominirala. Dinamo je u mnogim elementim abio ravnipravano, no što sebičnost nekih igrača i što neusredotočenost stopera bili su glavni aduti Seville koja je iz Zagreba otišla pjevajući…

Uzbudljiv je bio i sam početak utakmice. Neopreznost Dinamove obrane već u 3. minuti kaznioje Perez. Dinamo se potom odmah morao posve otvoriti što j eutakmici dalo dodatni šarm, a trud Dinamovih poletaraca urodio j eplodom već u 8. minuti kada je nakon fine akcije Božić izjednačio.

Očekivalo se tada kako bi se utakmica mogla smiriti, no Sevilla je iskazivala stalnu napadačku ambiciju i u 14. minuti je iznova povela, opet je Dinamova obrana reagirala nespretno. Pogodak za 2-1 Seville dao je Calmonero.

Potom je Dinamo poletio zaslugama neumornog Mora. Koji je asistirao u 31. minuti za drugi gol Božića – 2-2. Neopreznost Dinamove obrane postala je u ovoj utakmici poslovična, u zadnjim trenucima prvog dijela Colmonero je opet zabio kraj statične obrane domaće momčadi, na odmor se otišlo s prednošu Seville 3-2.

U nastavku je Dinamo potegao iz sve snage, Sevilla se povukla i prijetila iz rijetkih protunapada. I stvarao je Dinamo šanse, jednom je Božić s tri metra prebacio u klizećem startu cijeli gol, a potom je pričuva Abaz pogodio vratnicu. Iritirala je katkad i sebičnost Dinamovih nogometaša koji su težili samoisticanjem.

Petnaestak minuta prije kraja umorni Olmo je zamijenjen Kneževićem. Nogometaši Marija Cvitanovića doista su dali sve od sebe kako bi izjednačili rezultat, Sevilla je bila povučena posve u svom kaznenom prostoru. I onda u zadnjim sekundama jedan neoprezan start na centru Dinama je koštao primljenog gola, akcija je brzo izvedena i u jednom od rijetkih istupa prema naprijed u drugome dijelu Sevilla je dala i četvrti pogodak, bio je to treći gol Colmonera.

Sevilla i Juventus imaju 6 bodova nakon trećeg kola, Dinamo i Lyon su na 3 boda.

Autor: Andrija Kačić-Karlin