RUSI NIJEMCIMA NISU ZABORAVILI OKUPACIJU: Šifrom za internet sablaznili njemačke novinare

Autor: I.K.

Uništavanje grada i na tisuće žrtava u dvogodišnjoj okupaciji Rusi očito nisu zaboravili Nijemcima pa su na ovakav način htjeli provocirati Nijemce za nešto što se dogodilo prije više od 70 godina.

Unatoč porazu kod Krasnodara 1-0, Borussia Dortmund osigurala je prolaz u 1/16 finala Europske lige jer joj je na ruku išao remi PAOK-a i Gabale u drugom susretu skupine. Uoči utakmice njemački novinari bili su zatečeni ruskom podvalom. Naime, šifra za “Wi-Fi” imala je simboličan broj: 19411945.

Naravno, riječ je o brojkama koje karakteriziraju početak i kraj drugog svjetskog rata u Rusiji, odnosno tadašnjem Sovjetskom savezu. Njemačka je 1941. u operaciji Barbarossa napala Rusiju, brzo prodirući u ruski teritorij, a među okupiranim gradovima bio je i Krasnodar. Uništavanje grada i na tisuće žrtava u dvogodišnjoj okupaciji Rusi očito nisu zaboravili Nijemcima pa su na ovakav način htjeli provocirati Nijemce za nešto što se dogodilo prije više od 70 godina.

Njemački novinar Matthias Dersch koji je pratio utakmicu u Krasnodaru na svom Twitteru je napisao: “Šifra za internet u press sobi je 19411945. Možda je samo slučajnost…”




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.