Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka teškom mukom probila ‘bunker’ Intera, Osijek konačno svladao Lokomotivu!

Autor:

Samir Toplak već je dobro usavršio 'bunker' s petoricom u zadnjoj liniji i Rijeka je djelovala pripremljeno za takvu situaciju.

U posljednjem dvoboju 13. kola Prve HNL, Rijeka je slavila s 1:0 protiv Intera i tako zadržala prednost od šest bodova pred Dinamom. Domaćin je dominirao cijelim susretom, ali Inter je parkirao autobus pred vratima i bilo je jako teško zabiti. Vratar gostiju bio je pod konstatnom paljbom, ali pogodak je pao tek u 67. minuti kada je Andrijašević glavom pogodio za 1:0.

Samir Toplak već je dobro usavršio ‘bunker’ s petoricom u zadnjoj liniji i Rijeka je djelovala pripremljeno za takvu situaciju. Tukao je prvo Elez u 2. minuti, ali vratar Čović je branio, potom je u desetoj minuti Gavranović pucao, ali Šoljić je blokirao. Isti igrač pokušao je i dvije minute kasnije, ali opet je Čović bio tu. U 24. minuti Švicarac je bio u još boljoj prilici, ali lopta ide pored vrata. Gavranović je prijetio još jednom prije predaha, ali nije bio precizan.

U nastavku opet ista situacija, Gavranović prvo puca ravno u Čovića, a onda i je još Bosec zamalo prevario svog vratara u klizećem startu. Konačno u 67. minuti Mišić ubacuje iz slobodnog udarca, a Andrijašević gađa glavom za 1:o.

Osim Gavranovića koji je dominirao napadom, Franko Andrijašević je također odigrao sjajnu utakmicu, a u 76. minuti još je jednom opasno prijetio. Inter je tek posljednih desetak minuta krenuo u napad, ali igrači su već bili premoreni.

U ranije odigranom susretu Osijek je upisao novu pobjedu, pala je Lokomotiva također s minimalnih 1:o. Strijelac za Osijek bio je Perošević u 57. minuti. Bila je tvrda i pomalo usporena utakmica, ali domaćin je došao do toliko željene pobjede protiv Lokomotive nakon sedam godina.

Autor:

ZADNJE VIJESTI