Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka ne pamti ovakvu krizu, zapravo, sjećate li se kada je posljednji put imala tri poraza za redom?

Autor: Bruno Herljević

U prošloj sezoni Rijeka je izgubila samo dva puta, a u posljednje četiri utakmice u novoj sezoni ne znaju za pobjedu i imaju tri poraza za redom.

Tri za redom, toliko sada poraza niže aktualni prvak Hrvatske. Trener Rijeke, Matjaž Kek, ima razloga za zabrinutost jer njegova je momčad u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka, vrijedan 15 milijuna eura, dosta olako prokockala vrlo povoljan rezultat.

Rijeka je imala vodstvo i činilo se zaista kako bi uz dobru kontrolu igre u međuprostorima, koju Olyimpiacos uopće nije kontrolirao, mogla izvući povoljan rezultat pa čak i pobjedu. No, momčad je prepustila igru Grcima, što ne bi bio toliki problem da su time kontrolirali igru i usmjeravali je u zone u kojima se najlakše braniti i vući kontre, ali to se nije dogodilo i Olympiacos se uspio prvo vratiti u igru, a na kraju i preokrenuti. Rijeku je uglavnom spašavao sjajni Sluga, stoperski par bio je rezerviran i pomalo bojažljiv, a Zutin nepotrebni crveni karton također nije pripomogao.

Na koncu je završilo s 2:1 za Grke i sada će na Rujevici braniti rezultat umjesto da su ga ‘ganjali’. Rijeka nije pružila baš tako neuvjerljivu partiju, ipak riječ je o protivniku čiji su igrači kvalitetom na višoj razini, ali treći poraz za redom nešto je zbog čega se Kek treba zabrinuti.

U prošloj sezoni Rijeka je izgubila samo dva puta, a u posljednje četiri utakmice u novoj sezoni ne znaju za pobjedu i imaju tri poraza za redom. Posljednji pozitivan rezultat bio je onaj remi protiv Salzburga na Rujevici u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka kada je završilo 0:0.

Nakon toga krenuli su porazi. Prvo je Osijek na Gradskom vrtu 7. kolovoza slavio s 1:0 golom Borne Barišića s bijele točke. Potom je na Rujevicu stigao Dinamo i u potpunosti nadigrao prvake te na kraju slavio s 2:0 golovima Juniora i na kraju je Olympiacos odradio svoje na Karaiskakisu.

Ono što je posebno zanimljivo, jest kada je posljednji put Rijeka nanizala ovako loše rezultate. Bilo je to u studenom 2010. godine, a tada su Riječani skupili tri poraza u svega tjedan dana. Prvi je uslijedio protiv Intera koji je slavio s 2:0 golovima Stjepana Babića i Arbera Abilalija. Nakon toga srušio ih je Varteks s 2:1 preko Josipa Brezovca i Roberta Punčeca, a treći poraz nanio im je Zadar koji je slavio golom Ivana Santinija.

Srećom, Rijeka već ovoga vikenda može prekinuti crnu seriju jer na svojem terenu dočekuje Lokomotivu, ali opet ‘Lokosi’ nisu bezopasan protivnik. Nakon novog kola HNL-a slijedi uzvrat protiv Grka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.