Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka Hajduku na Poljudu zabila četiri gola za veliku pobjedu

Autor: A.K.K.

Hajduk je rano poveo, no Rijeka je preokrenula na 2-1, potom pobjegla i na 3-1, Hajduk smanjio, a Rijeka desetak minuta prije kraja otklonila sve dvobjbe pogotkom za 4-2.

Hajduk se proveo kao bos po trnju u derbi utakmici 6. kola na svom Poljudu u srazu protiv Rijeke. Gost je pobijedio s 4-2 (1-2) i to posve zasluženo. Hajduk je rano poveo, no Rijeka je preokrenula na 2-1, potom pobjegla i na 3-1, Hajduk smanjio, a Rijeka desetak minuta prije kraja otklonila sve dvobjbe pogotkom za 4-2. Hajduk je igrao u pričuvnoj momčadi jer je trener Pušnik glavninu snaga odmarao za dvoboj protiv izraelskog Maccabija u kvalifikacijama za Europsku ligu i to se umnogome osjetilo na igri Hajduka, napose u zbunjenoj i lošoj obrani.

Hajduk je poveo u 13. minuti nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca. Bradarić je, naime, gurnuo Hajdukovog napadača Ercega nakon dobrog pasa Ohandze, s leđa, rukom… Ohandza je sigurno izveo najstrožu kaznu. U prethodnoj minuti Rijeka je imala dobru akciju koju nije povoljno dovršila i iz Hajdukovog protunapada rodio se jedanaesterac iz kojeg je Hajduk poveo.

No, Hajduk je ubrzo posustao, točnije Rijeka je krenula po izjednačenje do kojeg je stigla. U 24. minuti Hajdukova obrana je u svom kaznenom prostoru zaboravila Gavranovića koji je glaovm uputio precizan udarac, vratar Stipica nije bio na toj lopti. Bio je to šok za Hajdukove nogometaše.

Iako je Ohandza imao dobru situaciju, no nije ju iskoristio, u slje3dećim minutama više je pružala Rijeka. U jednom trenutku, u 35. minuti Bilij je oborio Ristovskog u kaznenom prostoru, sudac Jović dosudioj ejedanaesterac za Rijeku kojeg je u pogodak pretvorio Bezjak. Rijeka je u 11. minuta preokrenula 0-1 u svoje 2-1 vodstvo. Hajduk je još i boro prošao u tim trenucima, jer je Andrijašević dvaput izbio sampred vratara Stipicu, bio je neuspješan u tim dvoobjima.

Hajduk je u nastavku prividno dominirao,no Rijeka se znalački branila. Pa je tako i Rijeka prva zaprijetila udarcemglavom Bezjaka, malo je nedostjalo tada za Rijekin treći pogodak. No, treći pogodak brzo je došaodo Hajdukove mreže, Vešović jeu 52. minuti s desne strane proigrao Bezjaka koji je snažnim i preciznim udarcem potvrdio sovju formu, gosti su na Poljudu poveli s 3-1.

Utakmica se rasplamsala, u 66. minuti smanjio je Ismaili nakon ubačaja Tudora. Hajduk se sav potom dao u napad. Zanimljiv j e bio pokušaj Bašića iz slobodnog udarca, no dobro je intervenirao vratar Prskalo.

Ipak, sve ambicije Hajduka nestale su u 80. minute, Ristovski je sjajno pobjegao u protunapad, proigrao Vešovića koji je ubacio u sredinu, akciju je pratio Andrijašević koji je zabio za 4-2 vodstvo Rijeke. Hajdukova obrana uistinu je djelovala konfuzno u ovoj utakmici. K tome, Hajduk je igrao s igračem manje, jer je ozlijeđen bio Šimić, a trener Pušnik je izvršio zarana sve tri izmjene.




Autor:A.K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.