Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka gazi sve pred sobom, a Kek poručuje: ‘Ostat ćemo skromni, pošteni i radišni, a to će nam se vratiti na terenu’

Autor: Bruno Herljević

Rijeka ispred drugoplasiranog Osijeka ima šest bodova, Dinamu bježi sedam, a Hajduku čak devet bodova.

Rijeka je na otvaranju 11. kola Prve HNL pobijedila Istru u gostima s 2:0 i tako se privremeno odlijepila na čelu ljestvice. Ispred drugoplasiranog Osijeka imaju šest bodova, pred Dinamom sedam, a Hajduku bježe čak devet bodova.

Rijeka je povela već u osmoj minuti kada je iz kornera Mišić ubacio na prvu stativu, a lopta se odbila do Črnica koji je vrebao na drugoj i pogodio. Novi pogodak pao je u 22. minuti kada je na Vešovićev ubačaj Gorgon reagirao glavom, lopta je otišla u svijeću i prevarila zbunjenog Ivešu koji je mislio da lopta ide van, ali završila je njemu u mreži.

Istra je opasno zaprijetila tek u drugom poluvremenu u 77. minuti kada je glavom opasno tukao Bertoša, ali Prskalo je obranio.

Nakon utakmice trener Rijeke Kek kratko je komentirao utakmicu. “Mislim da smo zasluženo pobijedili, bili smo bolja ekipa. Veći dio onoga što smo se dogovorili i pripremili smo i odradili. U pravom trenutku smo dali pogotke. Teško je bilo igrati na ovom terenu za obje ekipe. Zadržali smo koncentraciju, napravili smo malo pogrešaka, pokazali smo dosta na planu igre”, rekao je Kek.

Nakon 11. kola slijedi reprezentacijska stanka, a Kek će je iskoristiti za vraćanje ozlijeđenih igrača u momčad. “To je tako u nogometu, nekad promašiš puno prilika, nekad ti se otvori kada nemaš puno prilika. Igrači su puni sampouzdanja. Tražimo okomitu igru i brzu transformaciju, to je ono čemu težimo. Sada je reprezentativna stanka, prvi cilj je vratiti igrače koji su ozlijeđeni. U nogometu nema savršenstva”, kaže Kek pa napominje, “Znam da će sada krenuti odbrojavanje, ali jedini ispravan put je gledati na svakog idućeg protivnika. Ostat ćemo skromni i pošteni i na svakom treningu napraviti što više da nam se onda to vrati na travnjaku”, zaključio je Kek.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.