Facebook: Marco Asensio

Real je ‘luzer’ prijelaznog roka? Što onda kažete na golgetera koji je Cristiana poslao u zaborav (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Mnogi se mediji i nogometni obožavatelji sprdaju s Realom kao najvećim gubitnikom ljetnog prijelaznog roka, no, je li to zaista baš tako?

Ljetni prijelazni rok je pri kraju, pa se europski mediji sve više zabavljaju dobitnicima i gubitnicima, odnosno, klubovima koji su dobro i loše tržili. Naravno sve su oči uperene u velikane lige pet, Manchestere, Chelsea, Arsenal, Bayern, Dortmund, Juventus, PSG i na koncu one najvažnije Barcelonu i Real Madrid. Najviše se, naravno, govori o ovim potonjima, odnosno o tome kako je Barcelona bolje kupovala nego Real Madrid.

Barcelona si je priskrbila usluge sjajnog stopera Samuela Umititija, jednog od ponajboljih braniča današnjice, za kojeg je platila pristojnih 25 milijuna eura. Došao im je i Lucas Digne, lijevi bek PSG-a stigao je za nešto manje od 17 milijuna eura, došao je i odlični mladi veznjak Denis Suarez, a kao šlag na tortu i velika pljuska Realu, stigao je portugalac Andre Gomes.

Naime, baš je taj transfer podigao najviše prašine jer je talentirani veznjak doslovce u zadnji trenutak promijenio odluku i otišao u Barcelonu nakon što je praktički sve dogovorio s Realom. Odšteta je bila itekako izdašna, čak 35 milijuna eura.

Sprdali su se mediji s Realom u tjednima nakon transfera, govorilo se o velikom porazu na tržištu, o tome kako Barcelona ima pravo ‘prvog picka’ u Primeri i da Real ovoga ljeta nije nikoga doveo.

No, stvari su se malo okrenule u korist Galacticosa. To da nisu nikoga doveli je apsolutna glupost. Stigao im je Alvaro Morata za 30 milijuna, napadač kojeg je tražilo pola Europe zbog sjajnih nastupa u Juventusu, nije dvojio oko prelaska u novi-stari klub. No, jedno je ime već iskače kao potencijalno ime godine. Riječ je i mladom versatilnom veznjaku, Marcu Asensiu.

Mladom Asensiu je tek dvadeset godina, a do sada se profilirao na nekoliko pozicija. Može igrati oba krila i polušpicu jednako kvalitetno, uz to je rasan golgeter i asistent, jednom rječju – dragulj!

Ima Asensio već sada dovoljno iskustva da igra u prvoj postavi Zidaneove momčadi, u Real je stigao 2014. iz Mallorce, a kalio se još sezonu u matičnom klubu i prošlu sezonu u Espanyolu u kojemu je bio uvjerljivo najbolji igrač (četiri gola i 15 asistencija).




Zidane nije imao previše dilema, ovoga ljeta ga je povukao nazad i postavio ga odmah u prvu momčad. Asensio kao da je samo to čekao. Eksplodirao je u prve dvije utakmice i zabio dva gola, prvi je zabio u Superkupu Sevilli, bila je to golčina s 25 metara u rašlje, a potom je u prvom kolu protiv Sociedada utrpao za 2:0, dok je ostala dva pospremio Bale. Varane mu je dao dobru dubinsku loptu, Asensio je istrčao sam pred vratara i lobao ga. Spomenimo kako je Real ovu utakmicu odigrao bez Cristiana, Benzeme i Modrića, a djelovali su jednako uvjerljivo na krilima Balea i Asensia.

Zanimljivo je kako je Asensio u nedjelju protiv Sociedada igrao baš na poziciji ozlijeđenog Cristiana, a time je već zadobio dosta medijske pažnje i veliku naklonost navijača koji uvijek strepe za momčad kada nema velikog Portugalca. Ma koliko Cristiano bio velik i znajačan nogometaš, navijat ćemo ipak da Zidane još malo forsira Asensija, Realu ipak nedostaje nova velika zvijezda, a Asensio odgovara svim kriterijima.

Na kraju, uvjerite se samo što mladac može…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.