Facebook: Mauro Icardi (Official)

Raspad sistema u Interu: Navijači podivljali, kapetana čuva naoružano osiguranje, a prijeti mu i mafija!

Autor:

"Mi smo ovdje... Kada stižu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li nas upozoriti ili ćeš biti kukavica", odgovor je Ultrasa.

Inter se već neko vrijeme može nazvati posrnulim talijanskim divom. Klub je to koji do prije nekoliko sezona gazio talijanskom ligom i osvajao Ligu prvaka, no, danas je tek nešto više od kante za napucavanje u Serie A. Premda se vodstvo kluba promijenilo, igra i stanje u svlačionici je sve gore i gore. Kvalitetan kadar je tu, ali kolektiva i dobre atmosfere nema, rezultati su sve slabiji, a posljednji u nizu je poraz od autsajdera Cagliarija i to kod kuće. Novi trener Frank de Boer muči se s uspostavljanjem autoriteta nad igračima otkako je došao, a najviše problema imao je baš s hrvatskim reprezentativcem Marcelom Brozovićem, no, povrh svega toga izbio je novi skandal i to najgori do sada.

Navijači Intera objavili su rat Mauru Icardiju, kapetanu, udarnoj igli i najboljem strijelcu kluba prošle sezone. Navijači su podivljali nakon što je Icardi u svojoj nedavno izdanoj autobiografskoj knjizi rekonstruirao događaj iz 2015. godine kada, prema tvrdnjama navijača, subjektivno opisivao incident s navijačima i to kako bi sebe prikazao u boljem svjetlu od njih.

Spomenuti incident dogodio se prošle godine kada su, nakon jednog poraza, navijači zviždali igračima. Nogometaši su ih pokušali smiriti bacanjem dresova na tribine, ali navijači su ih bacali nazad. Icardi je napisao kako je svoj dres dao jednom djetetu, ali da je tom djetetu netko oteo dres i bacio ga nazad. Argentinac je bio poprilično oštar kada je opisivao tu osobu.

Navijače je silno razjario pasus u knjizi i uzeli su Icardija ‘na zub’. Argentinac je pokušao ublažiti cijeli incident objavom na Instagramu, ali mu to nije pomoglo.

Reagirao je i klub. “Hoćemo li nešto učiniti? Nažalost, hoćemo. Navijači su najvažniji element. Oni nas prate i treba ih poštivati. Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje osobe koja radi za klub. Poslije utakmice ćemo razgovarati i vidjeti šta će se desiti”, rekao je Javier Zanetti za talijanske medije prije utakmice s Cagliarijem.

“Hoćemo li mu oduzeti kapetansku vrpcu? Razgovarat ćemo poslije, jer ovo nije pitanje samo Icardija, već svih koji su dio ovoga kluba. Ponašanje mora biti u skladu s vrijednostima povijesti Intera”, rekao je Zanetti.

Stvar se razbuktala nakon poraza od Cagliarija. Huligani su pokušali presresti Icardijev automobil, a na svu sreću Argentinac je uspio izbjeći srdžbu 40-ak huligana. No, po povratku kući dočekao ga je transparent koji je ujedno i odgovor na jednu njegovu skandaloznu tvrdnju iz spomenute autobiografske knjige u kojoj se sukobio s jednim od vođa Interovih navijača.

“Suočit ću se s njima. Koliko ih je? 50, 100, 200? Ok, slušajte me sad dobro, dovest ću im 100 kriminalaca iz Argentine i sve će ih pobiti,” piše u kontroverznom pasusu njegove biografije.

“Mi smo ovdje… Kada stižu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li nas upozoriti ili ćeš biti kukavica”, odgovor je Ultrasa. Icardijevu kuću sada čuva naoružano osiguranje.

Spomenimo kako je Icardi dobio i još jednu protuprijetnju i to od sicilijanske mafije. Naime, nakon što se Icardi u svojoj knjizi hvalisao time da je preoteo suprugu bivšeg najboljeg prijatelja i momčadskog kolege, Maxija Lopeza, Lopez je dobio ponudu sicilijanske mafije koja glasi ovako nekako: “Želiš li da mu slomimo noge i da više nikad ne može igrati nogomet”.

Autor: