FOTO: HINA/EPA/Raul Caro

RAKITIĆEV POVRATAK U STVARNOST: ‘Prvenstvo još nije završeno’

Autor: Hina

Hrvatski reprezentativac svjestan je da Barceloni neće biti lako

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je postigao prvi pogodak za Barcelonu u 5-0 pobjedi na gostovanju kod Betisa u nedjelju, smatra kako njegova momčad još uvijek nije osigurala naslov prvaka Španjolske iako nakon 20 kola ima velikih 11 bodova više od drugog Atletica iz Madrida.

“Iskreno, mislim da prvenstvo nije završeno, moramo biti spremni u nadolazećim utakmicama. Ono što preostaje do kraja bit će teško”, rekao je 29-godišnji vezni igrač nakon trijumfa nad Betisom u Sevilli.

Rakitić je 59. minuti zabio gol za 1-0 što mu je treći pogodak ove sezone, a onda je u 68. minuti asistirao napadaču Luisu Suarezu za 3-0.

“Poznavajući trenera Betisa, koji se općenito usuđuje igrati otvoreno, znali smo da će nas oni pritisnuti visoko i pokušati oduzeti loptu. Bilo je zato važno biti strpljiv i čekati trenutak. On je stigao u drugom poluvremenu te smo ga iskoristili na najbolji način”, izjavio je hrvatski nogometaš.

“Sada moramo nastaviti ovako. Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu, ići po nove pobjede, te davati 100 posto od sebe. Nastojat ćemo uživati zajedno kao i dosad”, istaknuo je.

Barcelona će u četvrtak igrati pred svojom publikom uzvratnu utakmicu četvrtfinala Španjolskog kupa u kojoj će pokušati nadoknaditi 0-1 poraz iz prve utakmice protiv gradskog suparnika Espanyola.

“U kupu sada imamo lijepi izazov. Mi moramo ići po sve trofeje, ali malo po malo”, poručio je Rakitić.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.