Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

PUŠNIK SIGURNO IMA GLAVOBOLJU: Nakon problema s hotelom i putovanjem, svlačionicu poharala bolest

Autor:

U Hajduku sto i jedan problem uoči važne utakmice s Oleksandrijom.

Hajduk je poprilično turbulentno startao u novoj sezoni. Momčad se još privikava na osebujnog trenera Pušnika i njegove metode, a rezultati nažalost nisu baš najuvjerljiviji. Na jedvite jade ‘Bili’ su prošli rumunjski Iasi u drugom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, a u trećem ih je zapala neugodna Oleksandrija. Osim što je ukrajinska momčad sama po sebi opasna, Hajduk je naišao i na ozbiljne logističke probleme. Naime, još u ponedjeljak Hajduk nije znao hoće li se utakmica s Oleksandrijom uopće igrati u četvrtak u istoimenom gradu kako je bilo predviđeno ili pak na nekom drugom stadionu.

Hajduk se žalio i UEFA-i zbog nemogućnosti odlaska na gostovanje, kao i za loše uvjete hotelskog smještaja u gradu. Naime, Europska agencija za sigurnost zračnog prometa propisala je preporuku svim aviokompanijama da ne lete iz inozemstva u Krivi Rog, odnosno u zračnu luku koja je najbliža Oleksandriji. Samo je jedna mala ukrajinska čarter kompanija pristala prevesti Hajdukovu delegaciju u Krivi Rog, ali ne cijelu već samo njih 37. U Splitu su tako morali ostati neki članovi uprave, dio tehničkog osoblja, a morao se mijenjati i raspored polaska na put jer zračna luka u Krivom Rogu, vjerovali li ne, ne radi cijeli dan.

Spomenuti valja i kako su ceste između Krivog Roga i Oleksandrije u derutnom stanju i da će Splićanima trebati, za svega stotinjak kilometara, oko dva i pol sata vožnje. U samom gradu navodno ne postoji niti jedan pristojan hotel, osim jednog u kojem ima svega 18 soba, ali u nekima nema ni toaleta ni tuša, stoga je jasno zašto je Hajduk tražio premještaj utakmice u drugi grad. UEFA je odbila molbu Hajduka bez nekog valjanog objašnjenja.

No, to nije jedini problem s kojim se Hajduk mora suočiti. Naime, osim turbulentnog putovanja, momčad je pokosila i bolest. Prvo je Jefferson dobio upalu grla, a onda se bolest prešla na većinu igrača, stoga se ni ne zna tko će uopće putovati u Ukrajinu. Jedina svijetla točka jest povratak Lovre Kalinića na gol.

Autor:

ZADNJE VIJESTI