Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

PUŠNIK SE NADA POBIJEDI PROTIV RIJEKE: ‘Kek me ne može iznenaditi, kao ni ja njega, ali…’

Autor:

Treneri Pušnik i Kek dobro se poznaju, a pitanje je mogu li prirediti kakva iznenađenja jedan drugome.

Hajduk u subotu u 15 sati gostuje na Rujevici kod Rijeke u sklopu 15. kola Prve HNL. Trener Hajduka Marijan Pušnik otkrio je na koga može računati.

“Na put neće ići Vlašić i Ismajli, kao ni kartonizirani Juranović i Nižić. Na desnom boku imamo dva rješenja, a još ću odlučiti tko će igrati”, kazao je Pušnik.

Ristovski je u proteklih nekoliko ogleda zadavao dosta glavobolja Hajduku. “Nije on jedina opasnost Rijeke. Dosta probija po boku, ali moramo paziti i na drugu stranu, pa i na ubačaje Andrijaševića. Razmišljamo o cijeloj momčadi, a ne samo o pojedincu”, komentira Pušnik.

Treneri Pušnik i Kek dobro se poznaju, a pitanje je mogu li prirediti kakva iznenađenja jedan drugome. “Ne mogu ja njega iznenaditi, ali mogu moji igrači iznenaditi i mene i njega. Isto tako i njegovi. Mi treneri damo svoje, ponekad napravimo kombinaciju, taktičku varku, ali na kraju je ipak sve na igračima”, veli Pušnik.

Kek i Pušnik su u dobrim odnosima i čuju se ponekad, a Pušnik cijeni to što je njegov slovenski kolega tako dugo opstao na klupi Rijeke. “Čujemo se ponekad, ali ne prije derbija. Čestitao mi je rođendan prije par dana, ali profesionalci smo i ne uznemiravamo se. Kek je uspješan trener i on je hrvatski rekorder po broju dana provedenih na klupi nekog kluba u kontinuitetu i svaka mu čast. Ja sam to uspio s Celjem, a volio bih to napraviti i s Hajdukom. Do sada smo radili odlično, momčad ide prema gore. Kek je puno duže tu i promijenio je već 50-ak igrača, doveo je dosta i nadogradio, i ja bih tako volio s Hajdukom 3-4 godine, ako ne ja onda netko drugi jer konstatne promijene neće ništa donijeti Hajduku”, kaže Pušnik.

U prošloj utakmici na Poljudu završilo je 4:2 za Rijeku. “Mi smo zasluženo tada izgubili utakmicu. Hajduk sada puno ozbiljnija momčad, što ništa ne znači. Ako ćemo pobijediti u Rijeci, morat ćemo odigrati najbolje do sada”, veli Pušnik.

Je li možda bod dovoljan?

“Ako kažem da ću biti zadovoljan, onda će se komentati kako ‘nisam ambiciozan’ ili ‘plašim se Rijeke’, a ako kažem da ćemo uzeti tri boda, onda slijedi komentar ‘šta ti puno pričaš, a ne ostvaruješ’. Ponovit ću još jednom, Hajduk ide u svaku utakmicu na pobjedu. Bilo bi bahato kazati da smo mi favoriti u Rijeci, ali to ne znači da se mi kao sportaši nemamo pravo nadati. Stoga, idemo tamo po pobjedu”, odlučno će Pušnik.

Autor: