Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pušnik našao zamjenu za Milića: U Hajduk stiže iskusni lijevi bek iz Brage (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Hajduk je miran za ovu godinu što se tiče europskih natjecanja i može staloženo graditi novu momčad za sljedeću godinu i ponovni pokušaj ulaska u elitno natjecanje.

Sve je bliži kraj prijelaznog roka, a Hajduk se mora pojačati želi li konkurirati za jedno od prva tri mjesta lige. Novo ime koje se pojavilo na radaru jest Portugalac Tiago Gomes, iskusni lijevi branič koji je nedavno zagazio u 31. godinu života. Ipak i s 30 godina na leđima Gomes vrijedi 1.25 milijuna eura i gledajući samo po njegovim sposobnostima, mogao bi biti dobro pojačanje, ali niz je faktora koji mogu utjecati na njegovu igru u Hajduku.

Gomes se vratio u Bragu s prošlogodišnje posudbe u Metzu, ali očito tamo nema mjesta za njega, dok bi Hajduku dobro došao igrač na lijevom boku jer odlaskom Milića nema adekvatnog igrača koji bi pokrio to mjesto na terenu.

Problem bi mogao nastati jer Gomes neće proći proces prilagodbe već će odmah uskočiti u postojeću formaciju, a uz to ne poznaje ovdašnji nogometni stil, kao ni jezik. ‘Last minute’ transferi uvijek su problematiči pogotovo ako se dovode stranci, obično im treba par mjeseci prilagodbe, a do tada se često znaju naći na udaru navijača i medija, a trener je tada primoran na radikalne poteze koji obično završe loše po igrača.

S druge strane, Hajduk je miran za ovu godinu što se tiče europskih natjecanja i može staloženo graditi novu momčad za sljedeću godinu i ponovni pokušaj ulaska u elitno natjecanje. Gomes bi se, vjerujemo, u godinu dana prilagodio ne prezahtjevnom hrvatskom nogometu, ali pitanje je još što Portugalac ustvari može donijeti Hajduku, hoće li uvesti mirnoću u obranu i je li njegovo internacionalno iskustvo dovoljno ili je on još jedan u nizu beskorisnih stranaca na Poljudu?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.