Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

PRVI U POVIJESTI: Hrvatski nogometni reprezentativac igrat će za Bosnu i Hercegovinu!

Autor: I.Knežević

S obzirom na jaku konkurenciju u veznom redu Hrvatske, odlučio se za plan B i postao prvi igrač koji je reprezentaciju Hrvatske zamijenio s onom BiH.

Nogometaš talijanskog prvoligaša Palerma, i bivši hrvatski reprezentativac Mato Jajalo (27) u budućnosti će nositi dres Bosne i Hercegovine, potvrđeno je na stranicama NS BiH. Jajalo je nedavno i službeno obavijestio NS BiH kako želi igrati za njihovu reprezentaciju, te je nakon procedure FIFA dozvolila promjenu “nogometnog državljanstva” igraču koji je rođen u Jajcu.

Jajalo je u dresu hrvatske seniorske reprezentacije odigrao dvije utakmice, protiv Argentine i Gibraltara (obje po 25 minuta), no s obzirom da nijedna nije bila službena imao je pravo promijeniti reprezentaciju. Zato što je imao dvojno državljanstvo, i hrvatsko i BiH, kod FIFA-e nije bilo nikakvih komplikacija za promjenu reprezentacije. S obzirom na jaku konkurenciju u veznom redu Hrvatske, Jajalo se tako odlučio za plan B i postao prvi igrač koji je reprezentaciju Hrvatske zamijenio s onom BiH.

Jajalo je prošao sve mlade uzraste hrvatske reprezentacije, za mladu reprezentaciju je igrao 21. put i zabio 4 gola. U karijeri je igrao za Slaven Belupo, Sienu, Koln, Sarajevo, Rijeku i danas igra za Palermo. Sada će biti na raspolaganju izborniku BiH Mehmedu Baždareviću za predstojeće utakmice kvalifikacija za SP.

Autor:I.Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.