Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘PROKLETSTVO IGRAČA KOJI SU ODBILI BiH’: Bosanci likuju nad Halilovićevim neuspjehom

Autor:

Nakon što mu je transfer u Barcelonu neslavno završio igranjem za Barcelonu B u drugoj španjolskoj ligi i posudbom u Sporting Gijonu gdje je svako malo bio na margini momčadi, Halilović je ovoga ljeta preašo u njemački HSV u nadi da će mu igra za Bundesligaša osvježiti karijeru.

Mladi hrvatski reprezentativac, Alen Halilović, proživljava neugodne trenutke u karijeri i to po drugi puta. Nakon što mu je transfer u Barcelonu neslavno završio igranjem za Barcelonu B u drugoj španjolskoj ligi i posudbom u Sporting Gijonu gdje je svako malo bio na margini momčadi, Halilović je ovoga ljeta preašo u njemački HSV u nadi da će mu igra za Bundesligaša osvježiti karijeru.

Mirisalo je na katastrofu, a ispalo je baš tako. Halilović se nije snašao, a nije imao ni pretjerano povjernje bivšeg trenera Brune Labbadije, kao ni sadašnjeg, Marcusa Gisdola. Na kraju je Halilović završio na klupi, a potom i na tribinama. Njemački mediji iskoristili su priliku i dodatno nagazili po ‘hrvatskom Messiju’, a ni trener mu baš nije previše čuvao leđa izjavama da on nije ‘wonderkid’ već samo igrač koji još ima puno za dokazati, odnosno, da se od njega previše očekuje, a on to ne može ispuniti. Uz sve to izbornik hrvatske nogometne vrste, Ante Čačić, trajno ga je stavio na raspolaganje mladoj reprezentaciji, dok njegovi vršnjaci Ćorić i Rog nastupaju za A vrstu.

Jasno je da je to sve pogodilo mladog Alena, a baš su tu njegovu nesreću iskoristili novinari iz susjedne BiH kako bi napisali tekst pod naslovom: ‘Proklestvo igrača koji su odbili BiH’.

“Alen Halilović je važio za ‘wonderkida’ u vremenu dok je nastupao za Dinamo iz Zagreba nakon čega je prešao u Barcelonu, te se odlučio da nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a ne BiH gdje mu je svojevremeno igrao i otac Sejad. Sve se činilo kao bajka, ali se to poslije pretvorilo u nevjerojatan košmar budući da Halilović trenutno ima velikih problema u HSV-u, a sve dalje i dalje je od reprezentacije Hrvatske”, pišu Sportske.ba.

No, nije Halilović jedini koji se našao u tekstu, napomenuli su kako je isto napravio i kontroverzni bek Tonči Kukoč. “Hrvatski defanzivac Tonči Kukoč je bez kluba otkako je krajem prethodne sezone raskinuo suradnju sa Comom, a on je u ovome tekstu zanimljiv iz razloga što je prošle godine bio ozbiljan kandidat da popuni mjesto u defanzivi našeg nacionalnog tima, ali je istakao ”da može doći u BiH samo da nauči naše bekove kako se igra nogomet”. I ovo je, kasnije će se ispostaviti, pogrešan potez”, piše BiH portal.

Autor: