Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

PROCURILI DETALJI INCIDENTA NA POLJUDU: ‘Mamića su držala dvojica dok je psovao i prijetio, a onda je prešao preko ograde’

Autor: Bruno Herljević

"Pozivao ga je na fizički sukob gestikulirajući i vičući: "Dođi ovamo!" Pašalića nije nitko držao. Tada su se svi umirili, da bi minutu prije kraja sudačke nadoknade Zdravko Mamić prešao ogradu svečane lože, došao među vodstvo Hajduka i ponašao se provokativno trčeći, dižući ruke i smijući se", kazao je svjedok Bilić.

U ponedjeljak je održano ročište u predmetu protiv bivšeg izvršnog predsjednika Dinama i dopredsjednika HNS-a, Zdravka Mamića i bivšeg nogometaša Hajduka Ive Bege, iako je odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, tražila odgodu zbog vlastitih obveza.

U sudnicu nije došao Mamić, kao ni njegova odvjetnica, a ni Bego nije bio prisutan. Pojavio se tek njegov odvjetnik Damir Grujić. Nakon odluke suca Stipe Rose da se rasprava održi bez odgode, saslušan je Marko Bilić, urednik sportske rubrike Slobodne Dalmacije, a pregledane su snimke događaja iz svečane poljudske lože iz ožujka 2014. godine kada se incident i dogodio.

Marko Bilić potvrdio je navode iz optužnog prijedloga koji tereti Zdravka Mamića za remećenje javnog reda i mira, u onom dijelu u kojem je on bio svjedok događaja.

“Bio sam u neposrednoj blizini, na metar-dva udaljenosti od Zdravka Mamića u svečanoj loži. Cijelo prvo poluvrijeme bio je miran te se u pauzi udaljio, a kada se vratio, ponašao se posve drugačije. Na početku drugog poluvremena je, ničim izazvan, pokazao srednji prst i odmjerio od šake do lakta u smjeru članova vodstva HNK Hajduk”, kazao je Bilić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Opisuje potom dalje, “Zatim je sjeo, da bi u jednom trenutku ponovno počeo galamiti vezano uz sudačku odluku, a Milorad Pašalić mu je rekao: “Sjedi dolje!” Mamić se okrenuo prema njemu, držala su ga dvojica ili trojica dok je on prijeteći i psujući pokušavao doći do Pašalića”, kaže Bilić.

“Pozivao ga je na fizički sukob gestikulirajući i vičući: “Dođi ovamo!” Pašalića nije nitko držao. Tada su se svi umirili, da bi minutu prije kraja sudačke nadoknade Zdravko Mamić prešao ogradu svečane lože, došao među vodstvo Hajduka i ponašao se provokativno trčeći, dižući ruke i smijući se. Tada se više osoba iz lože diglo na noge, a kako se sve to odvijalo dosta niže od mjesta gdje sam ja bio, nisam dalje vidio što se događalo”, izjavio je svjedok Bilić.

U optužnom prijedlogu navodi se kako je Mamić u 62. minuti vrijeđao Pašalića, potom da je na kraju utakmice ustao i krenuo prema Bijelom salonu, a tada ga presreo Bego. Njihov daljnji sukob spriječila je policija koja ih je razdvojila prilikom fizičkog sukoba, a na koncu su obojica prijavljena za remećenje javnog reda i mira.




Sud je odredio Mamiću nakon sukoba s Begom mjeru zabrane dolaska na sve utakmice Hajduka, RNK Splita i nogometne reprezentacije koje se igraju u Splitu tijekom devet mjeseci. Hajduk mu je pak zabranio ulazak na stadion i u ložu Poljuda i prijavio ga HNS-u.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.