Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Procurile plaće svih igrača Serie A: Provjerite koliku plaću imaju Hrvati i tko se neočekivano našao u top pet (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Nije bilo dvojbe oko toga tko je najplaćeniji, to je razmumije se, Goznalo Higuain, koji je ujedno i najskuplji nogometaš u povijesti te lige, a po sezoni zarađuje 7.5 milijuna eura...

Talijanski list Gazzetta dello Sport provela je veliko istraživanje i u javnost objavila koliko zarađuju najplaćeniji nogometaši u talijanskoj Serie A. Nije bilo dvojbe oko toga tko je najplaćeniji, to je razmumije se, Goznalo Higuain, koji je ujedno i najskuplji nogometaš u povijesti te lige, a po sezoni zarađuje 7.5 milijuna eura.

No, već na drugom i trećem mjestu nalaze se poprilično neočekivani igrači, drugo mjesto po zaradi pripada Danieleu de Rossiju koji zarađuje 6.5 milijuna, treći je Miralem Pjanić s 4.5 milijuna, a četvrto mjesto pak zauzima Edin Džeko s četiri milijuna eura. Džeko je prema pisanjima talijanskih medija ujedno i najprecijenjeniji napadač.

Još je jedna zanimljivost da Juventusovi igrači zauzimaju čak devet od 12 najplaćenijih igrača. Mandžukić tako zarađuje tri i pol milijuna, kao i Marchisio, Chiellini, Alves i Bonucci. Pola milijuna više dobivaju Buffon i Khedira, a jedini igrač Intera u top deset je Mauro Icardi sa 3.6 milijuna.

Hrvatski Nerazzurri Ivan Perišić zarađuje tri milijuna, Brozović milijun i pol, dok Fiorentinin Kalinić zarađuje 1.2 milijuna, a Badelj 1.1. milijun eura po sezoni. Pjaca ima plaću 1.8 milijuna, a Marko Rog pola milijuna manje u svom Napoliju.

Što se tiče trenera daleko najplaćeniji je Juventusov Massimiliano Allegri s pet milijuna eura, dva manje od njega ima Romin Luciano Spalletti.

Kad je riječ o ukupnom trošku plaća po sezoni, Juventus opet prednjači sa 145 milijumna, slijedi Inter sa 25 milijuna manje. Roma je na trećem s 92 milijuna, Milan na četvrtom s 80, Napoli na petom sa 75, dok je na posljednjem mjestu Crotone sa 13 milijuna.

1
FOTO: GAZZETTA DELLO SPORT
2
FOTO: GAZZETTA DELLO SPORT
3
FOTO: GAZZETTA DELLO SPORT
4
FOTO: GAZZETTA DELLO SPORT




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.