Laurence Griffiths

PROCURILA ŠOKANTNA ISTINA O EURU: Teroristi imali bolestan plan za finalnu utakmicu

Autor: Bruno Herljević

Dok su se svi uglavnom 'zabavljali' huliganima, negdje u pozadini odvijala se znatno napetija situacija.

Na svu sreću nisu se ostvarile najave kako će na Europskom prvenstvu doći do terorističkog napada, no, to ne znači da ih se nije pokušalo provesti. Dok su se svi uglavnom ‘zabavljali’ huliganskim orgijama po ulicama francuskih gradaova i na francuskim stadionima, negdje u pozadini odvijala se znatno napetija situacija. Naime, francuske sigurnosne službe spriječile su najmanje dva teroristička napada tijekom Europskog prvenstva, a jedan je čak planiran za vrijeme finala između Portugala i Francuske, piše francuski L’Opinion, a informaciju prenosi i ugledni L’Equipe.

Premda je priča L’Opiniona poprilično siromašna detaljima, naveli su kako je spriječen napad na finalu Eura na Stade de Franceu, odnosno, na istom stadionu na kojemu su se prošle godine u studenom, teroristi pokušali raznijeti pred oko 80 tisuća ljudi.

Nekoliko mjeseci uoči Eura dogodio se napad u Bruxellesu, a Francuzi su i to shvatili kao ozbiljnu prijetnju pa su svaku reprezentaciju na Euru čuvali pripadnici antiterorističke jedinice, a sa svakom momčadi bio je i časnik za vezu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.