Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Presuda za ‘kamenovanje’ na Rujevici! Disciplinski sudac: ‘Da su suci odradili svoj posao, Rijeka bi igrala bez publike’

Autor: Bruno Herljević

Derbi 15. kola Prve HNL između Rijeke i Hajduka na Rujevici ostavio je debeli i dugački rep, odnosno, na toj utakmici dogodila su se dva incidenta.

Kao i svakoga tjedna disciplinski sudac HNL-a, Saša Pavličić imao je pune ruke posla pa je tako ponovo kaznio Hajduk i Rijeku. Splićani su zaradili kaznu od devet tisuća kuna dok je Rijeka zbog nedjela svojih navijača ‘popila’ kaznu od 16 tisuća kuna.

Derbi 15. kola Prve HNL između Rijeke i Hajduka na Rujevici ostavio je debeli i dugački rep, odnosno, na toj utakmici dogodila su se dva incidenta. Prvi i onaj najveći, kojeg su se pribojavali i navijači i klub jest trenutak kada je pomoćni sudac pogođen kamenom u leđa.

Naime, suca Igora Krmara za vrijeme utakmice pogodio je kamen u leđa, a to je na koncu završilo i u zapisniku, ali problem je nastao jer sudac nije pokupio taj kamen i zadržao ga kao dokaz. U prijevodu, kratko i jasno, nema dokaza, nema kazne, odnosno, nema suspenzije za Rujevicu.

Formalnost ili ne, ona se mora poštovati, iako je u delegatovu izvještaju stajalo da je sudac pogođen kamenom. Činjenicu da zbog nedostatka dokaza, odnosno, kamena, Rijeka nije dobila kaznu potvrdio je i disciplinski sudac Saša Pavilčić u svojem izvještaju.

“Da su suci obavili svoj posao kako treba, Rijeka bi sljedeću utakmicu igrala pred praznim tribinama”, rekao je disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić, prenosi 24sata.

Drugi problem koji se javio na utakmici jest hukanje riječkih navijača igračima Hajduka. No, to također nije sankcionirano jer suci i delegat nisu naveli da se tako nešto dogodilo, odnosno, nisu čuli hukanje.

Spomenimo kako je Hajduk dobio devet tisuća kuna kazne zbog šest baklji.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.