Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

PREPUCAVANJE SE NASTAVLJA: HNS žestoko reagirao na Mostov zahtjev za ostavkom Damira Vrbanovića!

Autor:

"Žao nam je što se saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev pridružio sve dužoj listi javnih osoba koje bez argumenata i poznavanja materije govore o primjeni Zakona o sportu", stoji u jednom dijelu odgovora HNS-a.

Stigao je odgovor iz HNS-a na zahtjev saborskog zastupnika Mosta, Mire Bulja, koji je pozvao izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Damira Vrbanovića da podnese ostavku zbog toga što je njemu i braći Mamić potvrđena optužnica za gospodarski kriminal u iznosu većem od stotinu milijuna kuna, kao i odgovor na konstataciju Mostovca Marka Sladoljeva da će se zalagati za još bolju provedbu Zakona o sportu.

Odgovor HNS-a prenosimo u cijelosti.

“Za razliku od saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od osnovnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. Kako Hrvatska kao moderna europska država vjeruje da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, Hrvatski nogometni savez prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje. Smatramo da je minimum građanske pristojnosti i poznavanja prava da se u bilo kojem postupku pričeka pravomoćna presuda prije nego što se indirektno osuđuje bilo koja osoba.

Zanimljivo je primijetiti kako istovremeno g. Bulj i Most nezavisnih lista nemaju nikakvih problema s činjenicom da su davanjem zastupničke pozicije i pripadajućeg saborskog imuniteta jednom svom članu omogućili prekidanje kaznenog postupka.

Nadalje, žao nam je što se saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev pridružio sve dužoj listi javnih osoba koje bez argumenata i poznavanja materije govore o primjeni Zakona o sportu. Ponavljamo i po stoti puta, Hrvatski nogometni savez poštuje Zakon o sportu i nitko nije dao i jedan argument koji bi osporio tu tvrdnju.

Stoga, podržavamo stav Mosta nezavisnih lista kako će se zalagati za provedbu aktualnog Zakona, no bilo bi dobro da se pojedinci bolje upoznaju s odredbama Zakona o sportu, kao i konceptom presumpcije nevinosti koji je među osnovnim načelima svake demokratski uređene zemlje”.

Autor:

VEZANE VIJESTI