Preminuo Adrian Escudero – legendarni napadač Atletico Madrida

Autor: hina

Izražavam najdublju sućut Escuderovoj, ali i Atleticovoj obitelji. Napustio nas je velikan od kojeg smo svi učili. Uvijek ću ga se rado sjećati, kao i njegovih savjeta koje mi je dao, poručio je Fernando Torres iz Londona.

Najbolji strijelac u povijesti španjolskog nogometnog prvoligaša Atletico Madrida Adrian Escudero (83) preminuo je u svom domu u Madridu.

Escudero je dres Los Colchonerosa nosio od 1945. do 1958. godine i u 287 ligaških nastupa zabio je 150 golova. Upisao se u klupske knjige i kao strijelac tisućitog gola u Primeri, a osvojio je i dva naslova španjolskog prvaka (1950, 1951). Escudero je bio poznat kao ‘gospodin nogometa’ i bez ikakve sumnje jedan je od najpopularnijih igrača u povijesti kluba s Vicente Calderona.

Među prvima je njegovoj obitelji i čelnicima Atletica sućut izrazio napadač Chelsea Fernando Torres koji je karijeru počeo upravo u tom klubu.

– Izražavam najdublju sućut Escuderovoj, ali i Atleticovoj obitelji. Napustio nas je velikan od kojeg smo svi učili. Uvijek ću ga se rado sjećati, kao i njegovih savjeta koje mi je dao – poručio je Torres iz Londona.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.