Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predstavnici udruge Naš Hajduk i KN Torcide dramatično napustili okrugli stol: ‘Navijačko NE mafiji u hrvatskom nogometu’!

Autor: Bruno Herljević

"S obzirom da ne želimo davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju, tražili smo od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu", poručila je Torcida i Naš Hajduk.

Predstavnici Kluba navijača Torcida i udruge Naš Hajduk napustili su okrugli stol koji je pod nazivom, “Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti”, organiziralo Vijeće Europe i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH te su tom prilikom objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Klub navijača Hajduka Torcida Split i Udruga Naš Hajduk su u sklopu projekta ‘Promoting the Council of Europe Standards to safety, security and service at football matches and other sport events’ pozvane od strane Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na 2. okrugli stol s temom ‘Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti, koji se danas održava u Splitu, a na kojem su kao sudionici najavljeni i predstavnici Supporters Directa i Football Supporters Europe.

Kad su predstavnici navijača i članova Hajduka jutros došli na sastanak, vidjeli su da se će na njemu sudjelovati i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Luka Radat, član Izvršnog odbora Kluba navijača ‘Uvijek vjerni’ te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a.

S obzirom da ne želimo davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju, tražili smo od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu.

Neprihvatljivo nam je raspravljati sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna te smo ponudili nekoliko opcija kako bi se program ipak odradio. Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup. Ovim postupkom poručujemo institucijama u zemlji i inozemstvu, kojima smo se više puta obraćali, da suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti, a budući da se HNS na dijalog sa Hajdukom i navijačima koji nisu na njihovom platnom spisku odaziva samo kad ih natjeraju, s nestrpljenjem čekamo dan kada će ih se natjeratii da mafijaše izbace iz svojih redova te počnu provoditi zakone Republike Hrvatske”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.