Facebook/WHUFC

PRED BILIĆEM JE PRAVI PAKAO! Sastavio je popis za čistku, ali prvo treba preživjeti sljedeća četiri kola

Autor: Bruno Herljević

Osim noće more s formom pojedinih igrača, Bilića čeka i težak raspored. U posljednje dvije utakmice uzeo je samo jedan bod, a u sljedeća četiri kola teško će uzeti ijedan.

Hrvatski strateg na klupi West Hama, Slaven Bilić, planira veliku čistku tijekom zimskog prijelaznog roka. Prvi na listi za odstrel je španjolski bek i nekadašnji igrač Real Madrida, Alvaro Arbeloa. Španjolac koji je s Galacticosima osvojio dvije Lige prvaka i jedno prvenstvo, a s reprezentacijom naslove prvaka Europe i svijeta, jednostavno se nije uklopio u Bilićeve taktičke zamisli pa je logično da ga se prvom prilikom mora riješiti.

Stigao je Arbeloa kao veliko pojačanje koje je trebalo učvrstiti obranu West Hama, ali do sada je upisao samo tri nastupa i nije se baš proslavio pa mu je Bilić prestao ukazivati povjerenje. No, 33-godišnji Španjolac nije jedini koji bi trebao otići. Slično bi se mogli provesti i Simone Zaza, Gokhan Tore i Diafra Sakho. Što se tiče prve dvojice to neće biti toliki problem jer su na posudbi pa ih Bilić može poslati nazad u njihove klubove, u Juventus i Bešikaš.

Što se tiče Sakhoa, njemu će morati pronaći novi klub ako ga se odluči riješiti, a prema pisanjima engleskih medija, namjerava. Problem bi mogla biti cijena jer Senegalac vrijedi oko 12 milijuna eura, a već neko vrijeme ne pruža zadovoljavajuće partije.

Čistka znači kako će Bilić ići po pojačanja, a za sada kruže priče o dovođenju Marija Mandžukića kao pojačanja u napadu, a posljednja špekulacija tiče se Rachida Ghezzala, 24-godišnjeg Alžirca s francuskom putovnicom. Ghezzal je inače igrač Lyona, a Bilić se raspitivao za njegove usluge još u kolovozu, ali do transfera nije došlo. Bilić na čistki neće zaraditi previše jer samo na Sakhou može nešto zaraditi, a Mandžukić i Ghezzal nisu baš jeftini. Hrvatski napadač vrijedi oko 18 milijuna eura, dok je Ghezzalova cijena oko 5.5 milijuna, ali vjerojatno će se odšteta kretati oko deset milijuna.

Osim noće more s formom pojedinih igrača, Bilića čeka i težak raspored. U posljednje dvije utakmice uzeo je samo jedan bod, a u sljedeća četiri kola teško će uzeti ijedan. Ako će Čekičari igrati ovako kako sada igraju Tottenham i Manchester United lako će do bodova na svojim travnjacima, a onda im te slijedi pakao s Arsenalom kod kuće i na gostovanju kod Liverpoola. Raspored ne može biti teži, a sve više sumnjamo da će Bilić ovo preživjeti, ali ako kojim čudom i preživi, nadamo se da će pametnije tržiti na zimu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.